• De overhandiging van de werkboekjes.
• De overhandiging van de werkboekjes. Foto: Aangeleverd

Werkboekjes vanwege jubileum

molenlanden • Voor alle basisschoolleerlingen van de groepen 7 en 8 in de Alblasserwaard is er een werkboekje bij de kunstwedstrijd van Goed Gezien Goed Bekeken, dankzij een bijdrage van het Rabobank Coöperatiefonds. Dit boekje is er gekomen vanwege het twintigjarig jubileum van de teken- en schilderwedstrijd van Goed Gezien Goed Bekeken voor groep 7 en 8 van de basisscholen in de Alblasserwaard.

Alle voorgaande jaren kwam er een kunstenaar in de klas voor dit project. Helaas kan dat dit jaar ook niet door de maatregelen rondom het coronavirus, de meeste kunstenaars zijn op leeftijd. Hiervoor in de plaats is een 20 minuten durende film gemaakt, waarin kunstenaars iets vertellen over hun werk in relatie tot het thema ‘Licht en donker’. Met de film en het opdrachtenboekje van de Rabobank krijgen de leerlingen voldoende inspiratie en informatie om een mooi kunstwerk te maken voor de jaarlijkse wedstrijd die onderdeel is van het scholenproject. Voor de beste drie inzendingen is er een leuke prijs.

Ondanks het feit dat de tentoonstelling dit jaar niet fysiek georganiseerd kan worden, kan Goed Gezien Goed Bekeken een volwaardig alternatief aanbieden.

Op maandag 28 september zijn de werkboeken in het bijzijn van Rianne Bot van de Rabobank op CBS De Bron in Molenaarsgraaf afgeleverd. Zodra de winnaars van de wedstrijd bekend zijn, zullen deze werkstukken op de website en op Facebook geplaatst worden: www.goedgezien-goedbekeken.nl en www.facebook.com/amateurkunst. Scholen die mee willen doen, kunnen contact opnemen met Corry Punt-Scholte via 078-6916869.