VC WIK aanvallend onder de maat

groot-ammers • De mannenhoofdmacht van VC WIK wist het zaterdag niet bol te werken tegen Volley Zuid. Het geroutineerde Rotterdamse team troefde WIK met 3-1 af. De Groot-Ammerse volleyballers zakten hierdoor naar de vierde plek in de 1e divisie B.

VC WIK kwam vooral aanvallend onvoldoende uit de verf. De bezoekers grepen wel de tweede set, maar liepen verder net iets achter de feiten aan: 27-25, 22-25, 29-27 en 25-22.

Volley Meerkerk nog puntloos

meerkerk • De gepromoveerde vrouwenhoofdmacht van Volley Meerkerk'95 is na twee duels in de 1e divisie B nog zonder punten. Van Keistad werd in Amersfoort met 4-0 verloren.

In de eerste set gaven de geelzwarten een 6-12 voorsprong te makkelijk uit handen: 25-21. Ook de tweede set ging gelijkop: 25-23. Daarna was de wedstrijd gespeeld. Volley Meerkerk raakte in een dalletje, waar het niet meer uit kwam: 25-18 en 25-12.

Zwaarbevochten zege SNA

bleskensgraaf • De vrouwenhoofdmacht van SNA heeft ook de tweede overwinning van het seizoen binnen, maar gemakkelijk ging het tegen Move4U/MVC zeker niet. Het spel was wisselvallig en met name in de tweede set werd er te weinig vechtlust getoond: 25-21, 19-25, 25-14 en 18-25. In de beslissende vijfde set was het een kwestie van 'niet aaien maar maaien'. Dat lukte, ook doordat de blokkering potdicht zat: 15-10 (3-2).

Verlies Lekpongers

ameide • Lekpongers verloor in Dordrecht met 3-2 van DFC. Jan de Gans zorgde voor beide Termeise punten. Martin den Otter redde het in zijn beide enkelspelen niet en ook het dubbelspel ging verloren.

Christiaan van Rees 14e op NK-MTB

sittard/groot-ammers • Het NK-mountainbiken heeft Christiaan van Rees (Groot-Ammers) in de categorie nieuwelingen de veertiende plaats opgeleverd. Zijn Leerdamse Jan van Arckel-ploeggenoot Nick Klijn klasseerde zich als tiende.

Eenvoudige zege TaLaNi

nieuwpoort • De tweede wedstrijd van het seizoen heeft TaLaNi een eenvoudige overwinning opgeleverd. Het Zoetermeerse Taverzo werd met 8-1 verslagen. Alleen invaller Richard Kohlenberg ging eenmaal onderuit. Hens de Gans en William Mijdam scoorden beiden een hattrick.

Remise troef bij NDV

nieuwland • Remise was troef bij NDV. Van de acht gespeelde dampartijen eindigden er maar liefst zes onbeslist. Eén uitslag viel op: Jan W. van Kekem speelde een sterke partij tegen Ko Heikoop.

Uitslagen: Jan van Haarlem-Ton van Beuzekom 1-1, Arie Haag-Arie de Ruiter 1-1, Alb. v.d. Berg-Eim Buijserd 1-1, Pelle Sterk-Aart de Gans 2-0, Cees J. de Jong-Harrie Kramer 0-2, Christiaan de Jong-Jan J. de Jong 1-1, Ko Heikoop-Jan W. van Kekem 1-1, Theo Haag-Wim 't Lam 1-1.