Gratis workshop 'Omlaag die Energierekening'

molenlanden/vijfheerenlanden • Op dinsdag 6 oktober verzorgt Het Nieuwe Wonen voor de gemeenten Molenlanden en Vijfheerenlanden de digitale workshop 'Omlaag die Energierekening'. In deze gratis workshop leren deelnemers hoe ze met relatief eenvoudige maatregelen en nieuwe gewoontes minimaal 10% op de energierekening kunnen besparen. Gemiddeld levert dit per jaar 180 euro op. De workshop start om 19:30 uur.

In de workshop komen vooral de kleine maatregelen en nieuwe gewoontes aan bod. Daarna weten deelnemers hoe hun energierekening is opgebouwd. Zij hebben ook meer inzicht in de energieverbruikers in huis en al een paar besparingskansen ontdekt. Aanmelden voor deze workshop kan door een e-mail te sturen naar info@hetnieuwewonen.nl.. Let op: vorige week stond per abuis dat de workshop op zondag zou zijn. Dat is niet het geval. De workshop is op dinsdag 6 oktober.


Boete of Halt voor jongen met illegaal vuurwerk

oud-alblas • Een jonge inwoner van Oud-Alblas krijgt een boete of een doorverwijzing naar bureau Halt voor het in bezit hebben van illegaal vuurwerk. Eén van de Molenlandse wijkagenten kreeg woensdagavond een melding van overlast door vuurwerk in Oud-Alblas. Op de Beemdweg trof hij drie jongens aan. Na een gesprek met hen gaf één toe vuurwerk bij zich te hebben. Dit bleken vier nitraten, illegaal vuurwerk. Het vuurwerk is in beslag genomen. De jongen krijgt een proces-verbaal of gaat naar Halt. 'Het afsteken van vuurwerk en of het bezit van illegaal vuurwerk heeft ook dit jaar weer mijn prioriteit als wijkagent', laat de agent weten.