• Wethouder Quik en Aco Wallaard openen de brug.
• Wethouder Quik en Aco Wallaard openen de brug. Foto: Aangeleverd

Brug Watermunt opgeleverd

giessenburg • De vernieuwde brug over de Doetse Vliet in Giessenburg is op woensdag 23 september officieel opgeleverd. De brug heeft de nieuwe naam ‘Watermunt’ gekregen.

Tijdens de feestelijke oplevering, maakte wethouder Quik samen met de aannemer Aco Wallaard het lint los. Voor alle genodigden en omstanders was er een ijscokraam waar iedereen een gratis ijsje kon krijgen.

De Watermunt is een bijzondere brug. Vrijwel alle materialen zijn hergebruikte materialen van de oude brug. Zoals belangrijke onderdelen als de stalen liggers, die in de werkplaats opnieuw zijn verduurzaamd. Er is ook gebruik gemaakt van tweedehands hardhout dat nog in perfecte staat verkeerde. Wethouder Johan Quik “Het is niet alleen een fraaie brug geworden met een natuurlijk karakter. Het is de eerste circulaire brug in de gemeente Molenlanden. Een mooi duurzaam eindresultaat waar we trots op mogen zijn.” Het Dorpsoverleg Giessenburg heeft voor de nieuwe brug de toepasselijke naam ‘Watermunt’ bedacht. Aan de brug zijn bakken gehangen met planten die de omwonenden zelf gaan onderhouden.