SteDoCo wint na sterke tweede helft

sassenheim • SteDoCo bakte er voor de pauze niet veel van, maar stelde na de thee orde op zaken en won met 1-3.

"Het was een matige pot van onze kant, we zijn verwend", kon SteDoCo-coach Frans Adelaar na de 1-3 zege op Ter Leede glimlachen.

Hij zag zijn ploeg in een veel te laag tempo te moeilijke oplossingen kiezen. Halverwege en 1-0 achter liet Adelaar zijn aanvoerder Joran Schröder een linie zakken en kwam invaller Charley Vicento in de spits.

De tactische wissel had gelijk succes, want Ibi Touré doelpuntte direct. De gelijkmaker kreeg vrij snel een vervolg, toen Benjamin van Wanrooij de 1-2 scoorde. Dankzij uitstekend keeperswerk van Mark Smith bleef de 2-2 uit en mocht Touré kort voor het eindsignaal de bevrijdende 1-3 maken.

“Matige partijen moet je ook winnen”, aldus Adelaar, die zich vanwege de vroege koppositie zeker niet rijk wil rekenen.. “Maar na vier gespeeld hebben we nu tien punten. Dat is in ieder geval een prettiger begin dan vorig jaar, toen we slechts één puntje hadden. Nu hebben we er negen meer.”

Volgende week speelt SteDoCo thuis tegen Excelsior’31 uit het Overijsselse Rijssen, een van de naaste achtervolgers van de Alblasserwaarders.


Weer klop voor ASV Arkel

dordrecht • Bij het sterke EBOH kon Arkel het niet bolwerken en verloor met 4-0 aan de Schenkeldijk. De eerste kansjes waren voor de gasten, maar toen de Dordtenaren het net wel wisten te vinden was het gedaan met de Arkelse dadendrang.

Na 45 minuten was de wedstrijd met een 3-0 tussenstand beslist. In deel twee scoorde EBOH nog een keertje en eindigde de ongelijke strijd in 4-0.

"Kom je tegen deze ploeg op achterstand, dan wordt het heel moeilijk", besefte Arkel-trainer Leon Elands. "Maar we zijn niet in paniek, we weten de bottleneck. Door blessures duurt onze voorbereiding iets langer en werken we nog steeds hard aan onze conditie."


SV Meerkerk moppert niet

berkenwoude • In de Krimpenerwaard sleepten de mannen van trainer Gert-Jan Koekkoek een ietwat gelukkige en nipte 0-1 zege weg bij FC Perkouw.

"Ons spel was minder dan de afgelopen weken, maar de discipline binnen mijn team deed mij goed. Ik ben superblij. We stelen de punten vandaag niet, maar de uitslag had ook anders kunnen uitvallen."

Voor de Meerkerkers scoorde debutant Daan Verhoeven. “In de voorbereiding had hij ons verrast. Omdat onze tegenstander vandaag met twee spitsen speelde, schoof onze vaste rechtsback Thijs van Klij naar het centrum en mocht Daan lekker mee opkomen. Dat deed hij heel goed, want bij een uitval in de tweede helft zag hij goed een gaatje en schoot ons naar de winst. Met vier punten uit twee wedstrijden ben ik tevreden”, aldus Koekkoek.

Volgende week de eerste serieuze testcase voor de geelhemden, als koploper Hardinxveld naar De Burcht komt.