• Een van de materialen uit het depot.
• Een van de materialen uit het depot. Foto: aangeleverd

Museum zoekt stop- en merklappen

hardinxveld-giessendam • Museum De Koperen Knop in Hardinxveld-Giessendam is voor een nieuwee expositie op zoek naar pronkrollen, stoplappen en merklappen.

Museum De Koperen Knop gaat begin 2021 een expositie houden, waarin pronkrollen met diverse textieltechnieken, stoplappen en merklappen een centrale plaats innemen. 'Deels komen deze uit de hoogstaande eigen museumcollectie', zo laat het Hardinxveldse museum weten. 'Maar we komen graag in contact met textielkunstenaars, die zich laten inspireren door deze collectie om daarmee vervolgens deel te nemen aan de expositie.'


Het museum streeft naar doordachte kunstobjecten. 'Dat mag in allerlei vorm zijn, ook ruimtelijk werk is welkom.' Dit vormt ook een wedstrijd. Voor een idee worden belangstellenden verwezen naar de website van het museum, www.koperenknop.nl.


Depot

Het is ook mogelijk een selectie van de museumcollectie uit het depot komen bekijken. Dat kan op vrijdag 2 oktober van 10.00 tot 12.00 uur en op zaterdag 10 oktober van 11.00 tot 13.00 uur. 'In verband met de coronaproblematiek is het goed om vooraf uw komst door te geven. Dit kan per email via koperenknop@koperenknop.nl.'


De uiterste inschrijfdatum om deelname aan te kondigen is 31 oktober. Vervolgens krijgen de deelnemers van De Koperen Knop bericht. Degenen die worden geselecteerd krijgen de vraag om een goede beschrijving inclusief foto voor 30 december aan te leveren.