Knappe rentree VC WIK in eerste divisie

groot-ammers • VC WIK heeft de seizoensopening tegen de reserves van Inter Rijswijk met 4-0 gewonnen. Dat betekende voor de Groot-Ammerse volleyballers een knappe rentree in de eerste divisie.

Een week eerder werd VC WIK nog enigszins teleurstellend uitgeschakeld in de nationale beker, maar tegen Rijswijk speelde de thuisploeg een solide partij. Het was spelverdeler Abram Spelt die zijn team op sleeptouw nam. Boven de 20 punten maakte WIK het verschil, met Mark de Zwart als belangrijke aanvallende pion: 25-18, 27-25, 25-18 en 25-22.


SNA start met vijfpunter

bleskensgraaf • De vrouwenhoofdmacht van SNA kende een voortvarende competitiestart. Promovendus Volley Zuid 3 werd in Rotterdam op een 0-4 nederlaag getrakteerd.

De goede oefencampagne van de Bleskensgraafse volleybalsters werd in de eerste competitiewedstrijd voortgezet. Eigenlijk liep het alleen in de tweede set stroef. Verder is SNA niet in de problemen geweest: 15-25, 27-29, 16-25 en 9-25.


Pelle Sterk neemt revanche

nieuwland • In de damcompetitie van NDV heeft Pelle Sterk revanche genomen op Jan Alting.

Alting kwam weliswaar een schijf voor, maar koos vervolgens in een gecompliceerde stand een verkeerde voortzetting, waardoor Sterk dam kon halen. De nieuwkomers Chr. de Jong en Eim Buijserd boekten een overwinning.

Uitslagen: Pelle Sterk-Jan Alting 2-0, Arie de Ruiter-Cees de Jong 1-1, Alb. v.d. Berg-Theo Haag 1-1, Arie Haag-Ton van Beuzekom 1-1, Wim 't Lam-Ko Heikoop 0-2, Eim Buijserd-Jan van Haarlem 2-0, Chr. de Jong-Jan W. van Kekem 2-0.


Nipte zege Lekpongers

ameide • Lekpongers heeft in de eerste wedstrijd van de nieuwe tafeltenniscompetitie Dordrecht 7 nipt met 3-2 verslagen. Jan de Gans won zijn beide enkelspelen en Martin de Otter wist één partij in winst om te zetten. Het dubbelspel ging verloren.


Geflatteerde nederlaag TaLaNi

nieuwpoort • In de tweede klasse van de tafeltenniscompetitie heeft TaLaNi de openingswedstrijd tegen Papendrecht 3 met 3-6 verloren. Dat was enigszins geflatteerd, want in enkele partijen was het krachtsverschil minimaal. Het vertoonde spel biedt dat ook zeker kansen voor het verdere verloop van de competitie.


Rob van der Togt blinkt uit

wijngaarden • Rob van der Togt liet in de biljartcompetitie van De Lukkie Klos zijn kampioensaspiraties zien. In een prachtige partij versloeg hij Wim de Groot met 17-12.

Van der Togt maakte hierdoor een reuzesprong in de stand: van plek 27 naar de 3e plaats. Hendrik Jan Bikker staat na zijn gelijkspel (14-14) tegen Hans de Wit tweede. Jan Verschoor speelde niet, maar bleef koploper.