Infoavond 'Senioren en veiligheid'

hoogblokland • Wijkagent Gerco Gijsbers geeft donderdag 8 oktober een presentatie in mfc Den Hoek in Hoogblokland over 'Senioren en veiligheid'. De avond over criminaliteit waar voor ouderen slachtoffer van worden begint om 20.00 uur. Opgeven kan via 06-12049791 of dorpskamerhoogblokland@gmail.com.


Snuffelkelder open

everdingen • Zaterdag 26 september is het weer de laatste zaterdag van de maand en dan opent de Snuffelkelder weer haar deuren. Er zijn diverse tweedehands spulletjes voor kleine prijzen. De Snuffelkeldergevestigd aan de Kweldam 15A in Everdingen en is elke laatste zaterdag van de maand geopend van 10:00 tot 13:00 uur.


Kringloopwinkel extra open

goudriaan • Tijdens de rommelmarkt van 26 september in Goudriaan is de Kringloopwinkel op deze dag extra geopend. De winkel is van 09.30 tot 16.30 uur open. Daarnaast is het op zaterdag 3 oktober nationale Kringloopdag. Er staat komende week een goede doelenboom, waarin men een gift kan aanvragen voor een persoon, een vereniging, club die wel een extraatje kan gebruiken. Op zaterdagmiddag 3 oktober worden er tien doelen uitgehaald die een gift zullen ontvangen.


Trainingen veilig en fit blijven trappen

ameide • Zederik in Beweging organiseert samen met de Fietsersbond in De Hoven in Ameide een drieweekse training veilig en fit blijven trappen. Op donderdag 1, 8 en 15 oktober van 10.00 uur tot 11.30 uur gaan deelnemers aan de slag met zowel theorie als praktijk. Zo komen de (nieuwe) verkeersregels aan bod en gaan deelnemers zelf praktisch aan de slag met een fietsparcours, remproef en tips bij het veilig op en afstappen. Deelname bedraagt 10 euro. Opgeven kan via info@zederikinbeweging.nl of 06-22810286.


Wandelen met GIGA Molenlanden

bleskensgraaf • GIGA Molenlanden start op donderdag 1 oktober een nieuwe wandelactiviteit in de gemeente Molenlanden voor iedereen die van wandelen houdt, maar dat liever niet alleen doet. De start is om 10:00 uur bij de hoofdingang van woonzorglocatie Graafzicht te Bleskensgraaf en vindt wekelijks plaats tot 12 november. Iedereen kan meedoen op zijn/haar niveau. Wie op het moment van de wandeling de zorg voor een naaste heeft, waardoor men eigenlijk niet mee zou kunnen gaan of wie een naaste wil meenemen die speciale begeleiding nodig heeft, kan dat laten weten. Opgeven is verplicht. Dit is mogelijk via Henrieke Daniëls, 06-16634512 of via info@gigamolenlanden.nl.