• Wethouder Quik ontvangt het doortrapcertificaat.
• Wethouder Quik ontvangt het doortrapcertificaat. Foto: Aangeleverd

Benoemd tot ‘doortrapgemeente’

molenlanden/vijfheerenlanden • De gemeenten Molenlanden en Vijfheerenlanden zijn vanaf vorige week officieel benoemd tot ‘doortrapgemeente’.

Dat betekent in de praktijk dat veiliger fietsen tot je 100ste in die gemeenten vanaf nu beter mogelijk is. Doortrappen is een landelijk initiatief, dat in de gemeente Molenlanden wordt uitgevoerd door GIGA Molenlanden in samenwerking met het ROV Zuid Holland, het ondersteuningsbureau voor verkeersveiligheid van de Provincie Zuid-Holland en de regio Rotterdam/Den Haag. In de gemeente Vijfheerenlanden wordt het initiatief uitgevoerd door onder andere Zederik in Beweging in samenwerking met Team Sportservice en de provincie Utrecht.


De bevordering tot doortrapgemeente vond plaats tijdens informatiebijeenkomsten in de beide gemeenten, waarbij de wethouders de officiële benoeming met een certificaat in ontvangst namen. In Molenlanden werd dit gedaan door wethouder Johan Quik en in Vijfheerenlanden door wethouder Marcel Verweij.

Tijdens deze bijeenkomsten, die gehouden werden in Brandwijk en Ameide, is het landelijk initiatief van Doortrappen toegelicht en het belang om langer veilig mobiel te blijven. Beweegcoach Stan (GIGA Molenlanden en Zederik in Beweging): “Aan de hand van verschillende tips, maatregelen en oplossingen zorgen we ervoor dat senioren veilig èn met plezier op hun fiets blijven stappen."

Voor meer info in Molenlanden: www.gigamolenlanden.nl of 06-22810286. Voor meer informatie in Vijfheerenlanden: www.zederikinbeweging.nl of 06-22810286.