• De overdracht van de eerste nieuwe tankautospuit voor de regio Zuid-Holland Zuid.
• De overdracht van de eerste nieuwe tankautospuit voor de regio Zuid-Holland Zuid. Foto: Gerben van den Boom

Overdracht nieuwe tankautospuit ZHZ

regio • Vorige week is het gloednieuwe blusvoertuig (tankautospuit) van de brandweer Zuid-Holland Zuid (ZHZ) gepresenteerd.

Een toekomstproof voertuig dat 24/7 inzetbaar is voor de brandbestrijding en hulpverlening. Cees van Andel, projectleider nieuwe tankautospuiten van Veiligheidsregio ZHZ ontving de sleutel van het nieuwe voertuig uit handen van Remco Niks van leverancier Kenbri Fire Fighting uit Numansdorp. Na de onthulling van de nieuwe tankautospuit kon het bureau Vakbekwaamheid het voertuig in gebruik nemen, zij zijn de eerste gelukkige gebruiker.

Kenbri Fire Fighting levert 20 tankautospuiten in een periode van 4 jaar. De voertuigen worden gefaseerd uitgegeven in Zuid-Holland Zuid. Het bureau Vakbekwaamheid ontving het eerste exemplaar. Dit voertuig wordt gebruikt voor de opleiding en training van het brandweerpersoneel.


Al 500 reacties op oproep roodharigen in De Koperen Knop

hardinxveld-giessendam • Museum De Koperen Knop in Hardinxveld-Giessendam kreeg de afgelopen dagen meer dan 500 aanmeldingen van roodharigen. Zij reageerden op een oproep voor medewerking aan een fotosessie over mensen met rood haar. Dit gebeurde in het kader van de laatste expositie van 2020: Mijn Meter Rood.
Deze bijzondere expositie wordt samengesteld en ingericht door zo’n dertig gastconservatoren. De expositie kan worden bezocht van 28 november 2020 tot en met 16 januari 2021. De komende tijd krijgt iedereen die heeft gereageerd van het museum een reactie. Voor informatie: www.koperenknop.nl.