Groot-Ammers houdt Alblasserdam knap in toom

GROOT-AMMERS • Groot-Ammers is de competitie begonnen met een punt. Thuis tegen Alblasserdam werd doelpuntloos gelijkgespeeld. ‘’Ik ben blij met het punt’’, aldus de tevreden trainer Ferry van Dijk na afloop. ‘’We hebben gestreden voor wat we waard zijn. Zeker na de nederlaag van vorige week in de beker was het vertrouwen misschien wat minder, maar de jongens hebben echt getoond dat ze weer als team kunnen spelen met elkaar. Dat hebben ze gewoon fantastisch gedaan.’’ Een gelijkspel was volgens Van Dijk dan ook verdiend. ‘’Als je kijkt over de gehele wedstrijd is het denk ik wel een terechte uitslag. Het spel speelde zich voornamelijk af op onze helft, maar tot echte kansen kwamen zij ook niet.’’

HSSC'61 start goed na matige voorbereiding

’s GRAVENMOER • HSSC’61 kende geen goede voorbereiding op dit seizoen, maar begon de competitie wel met een prima resultaat. Bij ONI won de ploeg van Marcel van Steenis met 1-3. Het werd bijna een droomstart voor HSSC’61, maar de blessure van Jari Aantjes was een behoorlijke smet op de middag. Net terug van een schouderblessure schoot zijn schouder opnieuw uit de kom. “Dat is heel vervelend”, vond Van Steenis. “Als hij geopereerd moet worden, kan het wel eens einde seizoen zijn.” HSSC’61 al in de openingsfase afstand kunnen nemen van de thuisploeg, maar kwam niet verder dan de 0-1 van Nicky van Dam. Na de gelijkmaker van ONI raakten de gasten de kluts kwijt. “Toen hadden we geen grip meer en speelden we te veel de lange bal. Dat is niet ons spel”, oordeelde Van Steenis. Na rust stelde Heicop orde op zaken. Een inzet van Lucas van Dam kreeg door een tikje van Tristan Koet precies de juiste richting mee. Tien minuten voor tijd viel de beslissing: Aron van Soest scoorde de 1-3.