Jens Bassa onvoldoende hersteld van crash

regio • Op het NK-tijdrijden voor junioren is Jens Bassa zondag als 33e geëindigd. De renner uit Goudriaan ging twee weken geleden hard onderuit en bleek daar meer last van te hebben dan hij had verwacht. Daarbij werd de start tot twee keer toe uitgesteld. Jens Bassa moest als één van de eersten vertrekken en het uitstel kwam zijn concentratie niet ten goede. Eerstejaars nieuwelinge Merel Hartog uit Giessenburg klasseerde zich als 26e.

Daan Hartog pakt brons op NK-tijdrijden

chaam/regio • Het NK-tijdrijden voor de jeugd in Chaam heeft Daan Hartog een podiumplaats opgeleverd. De Giessenburgse renner pakte in categorie 6 het brons. Mees Bassa (Goudriaan) klasseerde zich als negentiende. In categorie 7 werd Sem van Wijngaarden (Hardinxveld) zeventiende.

Dirk Jan Verspuij wint tijdrit voor derde keer

groot-ammers • De wielertijdrit om de Jan van der Meijden Bokaal is zaterdag voor de derde keer gewonnen door Dirk Jan Verspuij uit Hoogblokland. Met zijn tijd van 17.09 (44,6 km/uur) bleef hij slechts één seconde verwijderd van zijn persoonlijke toptijd. De jonge, talentvolle Tim van Lopik (Gorinchem) klasseerde zich op slechts twee seconden achterstand als tweede. Met een tijd van 17.20 was de derde plek voor titelverdediger Henk de Jong (Hoornaar). Bij de vrouwen ging de zege naar de Sliedrechtse Marleen Honkoop (18.53; 40,5 km/uur), voor Karin van Leeuwen (Meerkerk) en Renske de Jong (Hoornaar).
Met een windkracht 4 uit het westen was de tijdrit voor de 51 deelnemers een pittig karwei. Desondanks wist een groot aantal renners hun persoonlijke toptijd aan te scherpen.

Prachtige zege Isis Versluis

breda/regio • Isis Versluis heeft in categorie 3 de landelijke jeugdmountainbikewedstrijd in Breda gewonnen. De Meerkerkse reed naar een prachtige eerste plaats overall. Rick Versloot (Hardinxveld) werd tweede in categorie 6. In deze categorie kwam Elena Poppelaars (Sleeuwijk) als tweede meisje en Eliza van Kerkvoorde (Gorinchem) als derde meisje over de finish.

Komende zaterdag wordt er gekoerst op het loodzware parcours van de VAM-berg.

Sluiter en Kortenoever in top-10 op NK-atletiek

amersfoor/regio • Op het NK-atletiek U18 in Amersfoort hebben de Typhoon-atleten Justin Sluiter en Thom Kortenoever een top-10 klassering weten te behalen. Sluiter (Arkel) miste bij het speerwerpen maar net het podium; hij werd vierde met een worp van 54.04 meter. Op het onderdeel verspringen klasseerde hij zich met 6.49 meter als achtste. Giessenburger Kortenoever werd zevende met het discuswerpen (42.41 meter) en achtste met het kogelstoten (13.08 meter).