Huis van de Waard

groot-ammers • In het Huis van de Waard in de Hof van Ammers aan de Bernhardstraat 15 in Groot-Ammers wordt op dinsdag 22 september weer een Huis van de Waard Liesveld gehouden. Vanaf 09:30 uur is er een kopje koffie of thee. Ook is er gelegenheid om te klaverjassen. Huis van de Waard wordt gehouden in zaal 2e kamer.


Politie vertelt over babbeltrucs

giessenburg • Op donderdag 24 september komt de wijkagent naar de Dorpskamer in Giessenburg om het een en ander vertellen over babbeltrucs.

Wat zijn de meest gebruikte babbeltrucs? Waar moeten we op letten? Hoe kunnen we ons wapenen tegen babbeltrucs? Dat zijn vragen die aan de orde komen. Om 09.15 staat de koffie klaar in de Dorpskamer van Giessenburg. Vanwege de coronamaatregelen zijn er maar een beperkt aantal plaatsen. Graag opgeven bij Dorpskamer@giessenburg.nl of bellen 06-53192887.


Koffie-inloop begint weer

lexmond • De door de Seniorenraad Zederik georganiseerde koffie-inloop in Lexmond gaat weer van start.

Door de coronamaatregelen is het echter niet mogelijk de inloop in Het Eigen Gebouw te organiseren. Zolang de maatregelen van kracht zijn wordt de inloop nu gehouden in dorpshuis Het Bosch, waar vanaf woensdag 23 september en daarop volgend elke woensdag, de senioren van Lexmond van harte welkom zijn. De ochtend begint om 09.30 uur en de kosten bedragen € 0,50 per kopje koffie/thee. De organisatie hoopt erop, dat de ouderen van Lexmond in grote getale de weg naar deze nieuwe locatie weer zullen vinden, voor een gezellig samenzijn.


met maaltijd

groot-ammers • In het Huis van de Waard in de Hof van Ammers aan de Bernhardstraat 15 in Groot-Ammers wordt op donderdag 24 september weer een Huis van de Waard Liesveld gehouden met maaltijd. Inloop is vanaf 16.30 uur. Voor meer informatie of voor aanmelding om mee te eten kan gebeld worden met 06-24153703. Huis van de Waard wordt gehouden in zaal 2e kamer.


Het Vrienden-programma start

vijfheerenlanden • Het Vrienden-programma wordt vanaf oktober 2020 in de gemeente Vijfheerenlanden aangeboden aan kinderen van 9 tot en met 12 jaar (vanaf 8 jaar in overleg). Vrienden is een preventie- en behandelprogramma voor kinderen en jongeren met depressieve en/ of angstklachten. Het doel van dit programma is het aanleren van vaardigheden aan kinderen waarmee zij hun gedrag, gedachten en lichamelijke reacties kunnen aanpakken die angst en depressie in stand houden. Het Vrienden -programma wordt toegepast in een groep, zodat kinderen elkaar kunnen observeren, elkaar kunnen helpen en de geleerde vaardigheden kunnen oefenen met leeftijdgenoten in een veilige omgeving.
Meer informatie of aanmelden: S. van Meeuwen en/ of M. Santerre via sociaalloket@vijfheerenlanden.nl.