Afbeelding
Foto: Politie Lek en Merwede

Tientallen boetes bij controles rond kantines

molenlanden • Een automobilist kreeg donderdagavond een boete omdat hij 86 kilometer per uur te hard reed op de N214. Dit gebeurde tijdens een grote controle van de politie in Molenlanden, waarbij ruim veertig bekeuringen voor diverse overtredingen werden uitgedeeld.

Donderdagavond controleerden de wijkagenten van Molenlanden op alcoholgebruik rondom diverse sportkantines in de gemeente Molenlanden.

Naast de controle op alcohol- en/of drugsgebruik, controleerden de agenten ook op de overige verkeerswetgeving, zoals asociaal rijgedrag, veel te hard rijden, rijbewijzen en de geluidsnormen. De controles vonden plaats in Arkel, Ottoland en Schelluinen. In totaal werden 624 bestuurders gecontroleerd.

Eén bestuurder reed onder invloed van alcohol en kreeg hiervoor een bekeuring. Eén bestuurder moest zijn rijbewijs inleveren omdat hij 166 kilometer per uur reed op de N214, een overschrijding van 86 kilometer per uur. Naast deze extreme overschrijding werden er aan nog twaalf bestuurders boetes uitgedeeld.

Ook voor de geluidsnormen van voertuigen werd proces-verbaal opgemaakt. 'We krijgen namelijk vaak klachten van bewoners die zich mateloos storen aan voertuigen met sportuitlaten. In totaal kregen vier bestuurders hiervoor een proces-verbaal en zij moeten hun voertuig opnieuw laten keuren bij het RDW.'

Daarnaast werd acht keer proces-verbaal opgemaakt voor te hard rijdende brom- en snorfietsen. De eigenaren moeten hun voertuig weer laten keuren bij het RDW. Ook werd er nog bekeuringen uitgeschreven voor de volgende feiten: onjuiste, verkeerde of defecte verlichting (drie keer); losse lading (twee keer); niet dragen van de autogordel en onjuist vervoeren van kinderen (vijf keer); foutieve kentekenplaat (één keer); niet tonen van het rijbewijs (drie keer); mobiele telefoon gebruiken tijdens het rijden (twee keer).