• Christel Zeltenrijch.
• Christel Zeltenrijch. Foto: Geurt Mouthaan

Haarstudio Christel viert verjaardag

groot-ammers • Het is een bijzonder jaar voor Haarstudio Christel in Groot-Ammers: eigenares Christel Zeltenrijch viert dat ze tien jaar geleden de kapsalon overnam. Klanten kunnen in september rekenen op verrassingen.

Jarenlang was Christel in Kapsalon Nelleke een vertrouwd gezicht, maar de wens om voor zichzelf te beginnen, die had ze maar amper. "Toen Nelleke stopte en ik de kans kreeg om haar zaak over te nemen, heb ik wel getwijfeld. Kon ik dat wel? Mijn broer zei toen: 'Jij kunt toch knippen? Ik regel de financiën voor je.' Dat was voor mij het zetje om het te proberen en daar heb ik nooit spijt van gehad. Al was het wennen. Om een voorbeeld te geven: het aannemen van nieuwe kapsters is elke keer heel spannend, zeker omdat het persoonlijk ook goed moet klikken met ons team. Gelukkig hebben we altijd maar heel weinig wijzigingen gehad."

Een groot voordeel was dat de kersverse onderneemster in een rijdende trein stapte. De Ammerse kapsalon had al een vaste klantenkring. Dat is iets wat in de afgelopen tien jaar zeker niet veranderd is. "Daar ben ik heel dankbaar voor en wil ik onze klanten ook echt voor bedanken. Ik vind het heel bijzonder dat zij ons al die jaren het vertrouwen hebben gegeven. Sommigen die bij Kapsalon Nelleke toen ze jong waren al kwamen, komen hier nu met hun eigen kinderen. Dat is toch prachtig?" Ter gelegenheid van het tienjarig jubileum heeft Christel meerdere acties op touw gezet. Zo maakt iedere klant kans op een waardebon van 50 euro. Meedoen is simpel: het invullen van je naam en telefoonnummer op een briefje is voldoende. "Begin oktober maken we de prijswinnaar bekend. Daarnaast hebben we attenties klaarliggen en is voor kinderen chips en ander lekkers." Het enthousiasme waarmee ze destijds Haarstudio Christel begon is er in die tien jaar niet minder op geworden. Ze geniet nog steeds, samen met haar team, van het kappersvak. "Elke woensdag komen de kinderen; daar geniet ik van, ze zijn zo puur en eerlijk. Maar ook komen hier relatief veel oudere mannen. Dat vind ik zeker zo leuk. En het mooie aan ons vak is dat klanten met een nieuw kapsel opgeknapt en blij de deur weer uitstappen."