Afbeelding
Foto:Stockfoto 123RF

Voetballer die coronatest verzweeg hangt schorsing boven het hoofd

groot-ammers • De speler van Groot-Ammers 3 die in afwachting van de uitslag van een coronatest toch ging voetballen tegen SV Meerkerk 2 wordt wat de KNVB betreft voor twee maanden geschorst.

De aanklager amateurvoetbal heeft hem dit schikkingsvoorstel gedaan. De speler krijgt drie werkdagen de tijd om tegen de strafmaat in beroep te gaan.

In het schikkingvoorstel is opgenomen dat de speler van Groot-Ammers ook twee maanden niet mag trainen en geen andere functies binnen de club mag uitvoeren. ‘Dit vanwege wangedrag/onbehoorlijk gedrag als gevolg van het (tegen de richtlijnen van het RIVM) deelnemen aan een wedstrijd terwijl hij zich heeft laten testen’, aldus de KNVB.


Iets sterkere stijging corona-infecties in afgelopen week

regio • Het aantal besmettingen met het coronavirus is in de afgelopen week iets harder toegenomen dan in de weken ervoor. Dat valt op te maken uit de cijfers die de GGD op maandag 7 september heeft gepubliceerd.

In Molenlanden werden vijf nieuwe coronabesmettingen geconstateerd. Een week ervoor kwamen er drie nieuwe bij. Het totaal aantal besmettingen met corona staat in Molenlanden op 133.

In Alblasserdam zijn in de periode van 28 augustus tot en met 3 september ook vijf nieuwe besmettingen geconstateerd. Het totaal staat in Alblasserdam nu op 58. In de week ervoor werd er slechts één nieuwe besmetting vastgesteld. In Papendrecht zijn er in dezelfde periode twee bijgekomen. Dat is evenveel als in de week ervoor. Het totaal staat in Papendrecht op 103.

Ook in andere omliggende dorpen als Sliedrecht (+2), Dordrecht (+41), Gorinchem (+11) en Hardinxveld-Giessendam (+3) was in de afgelopen week sprake van iets sterker stijgende cijfers.