• Roel de Kruijk (Ameide):
• Roel de Kruijk (Ameide): "Ik ben niet van de slappe hap." Foto: Rick den Besten

Roel de Kruijk (Ameide): 'Weer lekker op het fietsje naar het veld'

Hardinxveld gedoodverfde favoriet 3C

regio • De voetbalwereld heeft het maanden moeten stellen zonder wedstrijden. Ook in het verschijningsgebied van Het Kontakt was er weinig tot niets te beleven op de velden, maar gelukkig start het seizoen weer.

"Zeg dat wel, bij VVAC snakte begin mei iedereen weer naar de bal", herinnert de ervaren Miguel Munoz zich. "Nu is de beleving alweer anders, in de bekerwedstrijden en straks in de competitie worden de eerste resultaten behaald. In mijn ogen niet het allerbelangrijkste. Gezond blijven en ons verstand gebruiken, daar draait het om. Met z'n allen genieten van de sport die je mag beoefenen. Of je wint dan wel verliest is voor latere zorg."


Tussen plek 5 en 8

Wijze woorden van de ervaren Spanjaard. "We beginnen allemaal op nul en gaan allemaal voor het hoogste. Met VVAC ben ik realistisch, kampioen zullen we niet worden. Als we op een plek tussen 5 en 8 eindigen, dan doen we het goed in deze sterke regionale klasse met ambitieuze clubs die zich behoorlijk versterkt hebben. Hardinxveld spreekt mij het meest aan. Als ze de lijn van voor Corona doortrekken, dan gaan ze voor de titel. SV Meerkerk kan weleens voor een verrassinkje zorgen."


Gert-Jan Koekkoek, de nieuwe oefenmeester op De Burcht, trapt op de rem. "We trainen vanaf begin augustus en de groep begint al aardig een team te worden. Bovendien wordt de nieuwe speelwijze goed opgepikt. In de oefen- en bekerwedstrijden, waarin we zeer gedisciplineerd spelen, hebben we nog niet verloren. We beschikken over een mooie mix van ervaren en talentvolle spelers, die potentie hebben om hoger te komen. Aanstaand seizoen moeten we stabieler worden. In mijn tweede jaar wil ik de vruchten plukken en tegen de prijzen aan schuren."

Goede jeugdspelers

Dat geldt niet voor de andere geelhemden, weet oefenmeester Ferry van Dijk. "Na het vertrek van Yannick de Bondt naar Schelluinen en de gestopte broers Jan-Willem en Floris Renes is het puzzelen geblazen bij Groot-Ammers. Ik mis creativiteit en scorend vermogen. Gelukkig zijn er goede jeugdspelers overgekomen. Aan Chiel Sluis, Sander van Vianen, Stefan Ros en de van Jodan Boys teruggekeerde Hasan Abdirhim gaan we veel plezier beleven. Ze kunnen lekker ballen, maar zich fysiek staande houden wordt nog wel een dingetje. Fijn dat de jeugd de kans krijgt, maar dat het een zwaar seizoen wordt is wel duidelijk."

De vertrokken Yannick de Bondt wordt dus node gemist op Gelkenes. "Mijn vrienden Pascal van Delden en Robin Boekhout maakten de overstap naar Schelluinen. Menno Beusekamp is er assistent-trainer en ik had beloofd dan ook te komen. De samenwerking met Pascal verloopt tot nu toe perfect, we voelen elkaar heel goed aan. Hij kan de bal goed vasthouden en ook scoren. Als team gaan we plezier maken en dan komt de rest vanzelf. Een periodetitel is haalbaar, maar vlak Hardinxveld en ook het versterkte Schoonhoven niet uit."


Sparren

De weer op Meihoven teruggekeerde Roel de Kruijk (33) gaat met zijn oude maten Erik de Kruijk en Ruud de Groot voor de nodige ervaring zorgen. "Zonde dat Sam Versluis is gestopt, die hadden we met tien goaltjes, vijf assists en een paar uitgelokte penalty's goed kunnen gebruiken. Met zijn drietjes gaan we de jeugd begeleiden en helpen. Ik heb TC2 op zak en kan met Gert-Jan Westerhout lekker sparren. Hij staat er voor open en voor mij een mooie start, want ooit wil ik trainer worden." Eerst voetballen. "Als de knie het goed houdt, wil ik nog wel een tijdje zelf spelen. En als het kan een periodetitel winnen. Ik ben niet van de slappe hap, je moet wel ergens voor willen gaan en niet vooraf tevreden zijn met een plek in de middenmoot."

Pieter Lagendijk, de nieuwe technische man op Streveland, is ietwat voorzichtiger. "Als dorpsclubje moeten we realistisch zijn. Het linkerrijtje is al moeilijk genoeg. We zijn een taaie en lastige ploeg om tegen te spelen. Historisch gezien is vlak onder de top 3 onze plek. Natuurlijk willen we die geschiedenis doorbreken, maar aan de andere kant hebben we in de tweede klasse niets te zoeken."


Theo Sprong