Brandweer redt zes kalveren uit gierput

groot-ammers • Brandweerlieden uit Groot-Ammers en Brandwijk-Molenaarsgraaf haalden vrijdagochtend zes kalveren uit een gierput. Rond 9.00 uur vertrok brandweer Groot-Ammers naar de boerderij waar de kalveren in de gierput terecht waren gekomen.

De collega's van Brandwijk-Molenaarsgraaf werden opgeroepen om met de veetakel te komen assisteren. Het kostte uiteindelijk ongeveer twee uur om de zes jonge koeien levend uit de kelder te kunnen halen. Daarna konden de brandweerlieden schone spullen aantrekken.


Pallets in brand in Oud-Alblas

oud-alblas • De brandweer van Papendrecht is zondag met twee tankautospuiten en een hoogwerker uitgerukt voor een mogelijke stalbrand langs het Oosteinde in Oud-Alblas. Vanaf de weg leek het of een schuur of stal in brand stond. Dat was ook de reden dat direct werd opgeschaald naar ‘middelbrand’.

In werkelijkheid stonden er achter het gebouwtje een stapel pallets in brand. Zaterdagavond was er vuur gestookt in een vuurton en dat lijkt in de nacht te zijn overgeslagen op wat pallets. Rond 06.45 uur was het vuur, dat al deels door een buurtbewoner was geblust, onder controle.


Caravan crasht langs A27

noordeloos • Een caravan crashte maandagochtend in een sloot langs de A27 ter hoogte van Noordeloos. Het ongeval gebeurde op de rijbanen in de richting van Utrecht. De rechterrijstrook werd enige tijd afgesloten. Niemand raakte gewond. De afhandeling nam enkele uren in beslag.

De Gorcumse brandweer zocht in het kader van dit ongeval diezelfde middag enige tijd naar een drenkeling. De brandweer werd gealarmeerd voor een mogelijke persoon te water. Bij de diverse zoekslagen met de duikers van brandweer Zuid-Holland Zuid, wateroppervlakteredders en de bemanning van de tankautospuit werden er geen slachtoffer(s) of een voertuig aangetroffen.