Dorpskamer Noordeloos

noordeloos • De Dorpskamer in het Noorderhuis te Noordeloos start weer op 2 september. Vanaf dan staat elke woensdag van 10.00 tot 12.00 uur de koffie klaar. Op 2 september is er inloop met koffie en thee en wordt de film 'De Fanfare' gedraaid. Deze werd gemaakt door Muziekvereniging Volharding in het kader van het 100-jarig jubileum. Verzocht wordt om alleen naar het Noorderhuis te komen als men geen klachten heeft. Alle Dorpskameractiviteiten vinden in de grote zaal plaats, daar is voldoende ruimte om afstand te houden. De richtlijnen van RIVM en het Noorderhuis worden nagevolgd.


Riverside Car Classic

regio • De rally voor klassieke auto's Riverside Car Classic is verschoven naar zaterdag 19 september. Deelnemers toeren deze dag in de wijde regio van de Drechtsteden. De organisatie is in handen van Car2Business. Inschrijven kan op www.car2business.nl/inschrijfformulier. Meer informatie: contact@car2business.nl..


Nazomerloop Avantri gaat door

schoonhoven/regio • Atletiekvereniging Avantri Schoonhoven houdt zondag 6 september de 10e Rivierenland Nazomerloop. In het kader van corona zijn er maatregelen getroffen om het evenement veilig te laten verlopen, meldt de organisatie: ‘Zo starten de 5 en 10 kilometer in groepjes van drie lopers tegelijkertijd. Hiermee wordt de 1,5 meter-afstand gerespecteerd. De jeugd -1.500 meter- start wel groepsgewijs.” Alleen voorinschrijven is mogelijk. Het maximum aantal deelnemers is honderd per afstand. Info: www.avantri.nl.


Inzamelactie Vrien-den van Roemenië

lexmond • Stichting Vrienden van Roemenië uit Lexmond en Hei- en Boeicop gaat op 29 augustus tussen 10:00 en 12:00 uur kleding en andere kleine huishoudelijke spullen inzamelen. Artikelen kunnen worden ingeleverd op het plein naast de hervormde kerk van Lexmond. De stichting ziet de kleding graag in stevige plastic zakken en niet in dozen tegemoet.


Breicafé van start

hoogblokland • Dinsdag 1 september gaat het breicafé in Hoogblokland weer van start. Bezoekers zijn welkom om te breien, haken en borduren. De dames van het naaicafé kunnen ook komen. In dorpshuis Den Hoek is voldoende ruimte om genoeg afstand van elkaar te kunnen houden. De aanvang is 19.30 uur.


Huis van de Waard Liesveld

groot-ammers • Huis van de Waard Liesveld houdt dinsdag 1 september aan de Bernhardstraat 15 in Groot-Ammers vanaf 9.30 uur een inloop. Er is gelegenheid om te klaverjassen.


Oud papier

bleskensgraaf • Op vrijdag 28 augustus word het oud papier in Bleskensgraaf weer opgehaald. De ophalers van de christelijke clubs en verenigingen zien de containers graag op de gebruikelijke plaats aan de weg tegemoet.