Vuurwapen in beslag genomen in Ameide

ameide • Politie Vijfheerenlanden heeft in een woning in Ameide een vuurwapen in beslag genomen. Daarbij is een van de bewoners aangehouden. Bij de politie was informatie binnengekomen dat zich in de betreffende woning een vuurwapen zou bevinden. Bij doorzoeking werden drie balletjespistolen en een echt vuurwapen aangetroffen. De wapens zijn in beslag genomen. De verdachte is verhoord, het Openbaar Ministerie zal beslissen over de verdere afhandeling.


Twee brugspringers naar Bureau Halt

arkel • Brugspringers hinderden woensdag in Arkel het scheepvaartverkeer. De sluiswachter deed hier melding van, waarna er door de politie werd opgetreden. Twee jongeren kregen een proces-verbaal. Gezien hun leeftijd zullen ze zich binnenkort moeten melden bij bureau Halt.


Ernstig ongeval met flyboard op De Put

ottoland • Op het water van -de voormalige- camping De Put heeft zich zaterdagmiddag een ernstig ongeval met een flyboard voorgedaan. Hierbij is een inwoner van Noordeloos een aantal minuten onder water terechtgekomen. Hij is gereanimeerd.

Veel hulpdiensten kwamen ter plaatse, waaronder de traumahelikopter, twee ambulances en een duikteam van de brandweer. Het slachtoffer is met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Hij heeft veel water binnen gekregen; zijn toestand is kritiek. Hoe het ongeval precies kon gebeuren, is nog onbekend.


Politie voorkomt dancefeest

vianen/lexmond • De politie heeft zaterdagavond een dancefeest onder de Lekbrug in Vianen voorkomen, meldt burgemeester Sjors Fröhlich van de gemeente Vijfheerenlanden op Twitter. De installatie stond al opgesteld en er waren op dat moment tientallen aanwezigen. In een goed gesprek met de organisatoren liet de politie weten dat het feest niet kon worden toegestaan. "Zeker in deze tijd kan dit echt niet", aldus Fröhlich.