Inwoner Groot-Ammers verdronken in Noordzee

wijk aan zee/groot-ammers • Een 60-jarige inwoner van Groot-Ammers is zondagmiddag verdronken voor de kust
van Wijk aan Zee. De man werd door de reddingsbrigade uit het water gehaald en is op het strand gereanimeerd, maar dat mocht niet meer baten.


Weer jongeren besmet in Vijfheerenlanden

vijfheerenlanden • Dit weekend zijn er weer nieuwe coronabesmettingen in de gemeente Vijfheerenlanden. Het betreft jonge mensen tussen de 19 en 30 jaar, meldde burgemeester Sjors Fröhlich zondagmiddag. Fröhlich blijft benadrukken dat het houden van anderhalve meter afstand de norm is. 'Ook als je met een groep vrienden of familie bent. Houd het hoofd koel! (en de rest ook)'.


Snorfietser zonder rijbewijs

nieuw-lekkerland • In de nacht van zaterdag op zondag is in Nieuw-Lekkerland een snorfietsbestuurder op de bon geslingerd. Bij controle bleek de snorfietser niet in het bezit te zijn van een rijbewijs. Hij kreeg hiervoor een bekeuring.


Ingezonden brief: 'Central Park Zuid-Holland, Nooit in boeren-poldergebied'

Het schitterend gekoesterde Slingerlandse Plassengebied met een rustieke, natuurlijke, landschappelijke en rustgevende uitstraling in het boerenpoldergebied mag nooit aangetast worden door de ondoordachte plannen van de heer Commijs. Hoe is het mogelijk dat een voorzitter van Den Hâneker, een vereniging voor natuur- en landschapsbeheer, met deze plannen durft te komen. De heer Commijs komt met plannen en ideeën naar voren of iedereen het met hem eens is en dat alles verwezenlijkt gaat worden zonder landschapsaantasting. Met ruim 20 zelfvoorzienende chalets, een zorgboerderij en een ontoelaatbaar festivalterrein midden in een natuurgebied en polder worden vogels en diverse dieren die hier vertoeven voor altijd verjaagd en of wel verdreven. Tevens wordt dit gebied, waar veel wandelaars een rustgevend gevoel krijgen, waar men vandaag de dag veel behoefte aan heeft, ernstig verstoord.
De dreigende taal van de heer Commijs aan de gemeente Molenlanden, dat als deze niet instemt met zijn ondoordachte plannen, ze de economische gevolgen zelf zal moeten dragen riekt naar chantage. Uiteindelijk lijkt het er op neer te komen, dat volgens de heer Commijs de economische en financiële belangen belangrijker zijn dan het gekoesterde poldergebied met veel natuur, landschap en rust wat voor mensen, vogels en dieren te allen tijde het belangrijkste is wat de leefbaarheid betreft. Dus moet de heer Commijs zijn ambitieuze plannen nog eens goeddoordacht op een rijtje zetten. Dan komt hij zeker tot de conclusie, gezien de reacties van inwoners van Molenlanden en omstreken, dat deze ideeën op zijn zachts gezegd in de prullenbak moeten verdwijnen. Iets waar heel veel mensen, vogels en dieren zeer content mee zouden zijn.

J. Lakerveld, Tienhoven aan de Lek