• Het pand Adeleck is nagenoeg afgerond.
• Het pand Adeleck is nagenoeg afgerond. Foto: Aangeleverd

Lagendijk moet pand afbouwen

Adeleck in kort geding in gelijk gesteld

groot-ammers • Opdrachtgever Adeleck uit Groot-Ammers heeft vorige week het kort geding over onbetaalde rekeningen gewonnen.

Aannemingsbedrijf Lagendijk uit Streefkerk moet de pamfletten op het pand naast het veer richting Schoonhoven weghalen en het pand afbouwen.


Aan verplichtingen voldaan

De rechter oordeelde dat Adeleck aan alle verplichtingen heeft voldaan, zoals ze steeds hebben beweerd.


Tim Valckenier van Adeleck reageert opgetogen. “Lagendijk is op alle punten terecht in het ongelijk gesteld. Dus we zullen binnenkort open gaan.”


Voortgang

Valckenier is druk bezig met de laatste voorbereidingen en werkzaamheden in het pand en hoopt zo snel mogelijk open te kunnen gaan. Het contract met de horecapartij is inmiddels getekend. Er zijn nog enkele luxe zorgappartementen vrij. Vanaf komende maandag wordt het pand verder ingericht.


Een meningsverschil over de rekeningen zorgde voor extra vertraging in de oplevering van het pand. De aannemer claimde dat rekeningen niet waren betaald door de opdrachtgever, terwijl Valckenier vond dat onterecht verstuurde rekeningen niet betaald hoeven te worden.


'Contract is duidelijk'

“In het contract is duidelijk omschreven waarvoor wel en waarvoor niet betaald moet worden”, vertelde Valckenier van zorgcomplex/restaurant Adeleck enkele weken geleden al in een artikel in Het Kontakt. Er hoeven volgens hem pas betalingen plaats te vinden als het pand is opgeleverd. Daarnaast moest er volgens Valckenier nog een verrekening plaatsvinden, omdat de oplevering vele maanden vertraging heeft opgelopen.

Volgens het contract zou de oplevering in week 45 van 2019 al hebben moeten plaatsvinden, maar het ziet er nu naar uit dat de opening pas net voor de zomervakantie kan plaatsvinden.


In Adeleck, fraai gelegen naast het Schoonhovenseveer, komen zes luxe zorgappartementen. Beneden in het pand wordt een restaurant geopend, dat behalve aan bewoners ook aan gasten serveert. Alle appartementen beschikken over een balkon met uitzicht over rivier de Lek en zilverstad Schoonhoven.


q www.adeleck.nl