Afbeelding
Foto: Stockfoto

Politiesteunpunt bij Spil Bleskensgraaf

bleskensgraaf • Op het zuidelijk deel van de parkeerplaats achter dorpshuis De Spil in Bleskensgraaf wordt binnenkort een tijdelijk politiesteunpunt gerealiseerd.

Dat heeft het college van B&W van Molenlanden deze week besloten. Het steunpunt zal daar vijf jaar gehuisvest worden. In die periode wordt omgezien naar een vast onderkomen voor de politie, ongeveer op dezelfde locatie, maar dat is nog niet helemaal duidelijk.

Het nieuwe steunpunt moet de steunpunten in de vroegere gemeentehuizen in Groot-Ammers en Hoornaar gaan vervangen.

De keuze voor een nieuw, meer centraal gelegen politiesteunpunt is genomen om de dienstverlening te verbeteren. Bleskensgraaf is centraal gelegen in de Alblasserwaard.


Politie waarschuwt brugspringers in Molenlanden

molenlanden • De politie heeft donderdagavond 6 augustus controles uitgevoerd bij meerdere bruggetjes in de regio waar (jonge) zwemmers vanaf springen.

“Helaas ook meldingen gehad dat er vanaf de bruggetjes vlak langs bootjes wordt gesprongen”, meldt de politie. “Het vlak naast bootjes springen is gevaarlijk en strafbaar!”, vervolgt de politie. “Doe dit gewoon niet en hou je netjes aan de regels. Verpest het niet voor jezelf!”

Voor zover bekend zijn er vorige week in Molenlanden geen bekeuringen uitgedeeld, maar werd er alleen gewaarschuwd.