Reactie op ‘Central Park Zuid-Holland’

Geachte heer Commijs, met verbazing lees ik het artikel over uw ideeën aangaande de Slingerlandse plassen. “We maken er het Central Park van Zuid-Holland van”. Ik hoop oprecht dat de journalist u verkeerd begrepen heeft. Het is voor mij niet te begrijpen dat iemand zoals u die o.a. voorzitter is van Den Haneker zo grof omspringt met de polder die u daarmee vertegenwoordigd. Het gepush met o.a. de termen “we staan op een tweesprong” lijkt alsof er andere belangen spelen. In ieder geval staat het groen en de ruimte van de polder niet bovenaan lijkt het. Dat u stelt dat het gebied het gebied blijft is natuurlijk een illusie maar staat wel mooi in het artikel. De Kinderdijk is bijv. ook nog steeds hetzelfde gebied als dat het vroeger was en wordt inmiddels overspoeld met mensen en alle daarbij behorende gevolgen.

De insteek dat het gebied zich financieel zelf moet bedruipen betekent in mijn optiek het einde van het gebied zoals we het kennen en dat vind ik erg. Als geld nl. de drijfveer achter iets wordt, worden alle andere belangen aan de kant geschoven. Hoe edel deze ook zijn. Als we met elkaar het groen en de polder in stand willen houden lijkt me uw idee dus niet het allerbeste idee en dan druk ik me subtiel uit. Het toerisme in de regio is rap groeiende, ik woon en werk midden in Nieuwpoort dus ik zie het dagelijks aan. Er voorzichtig mee omgaan lijkt me iets wenselijker dan het nog verder stimuleren met achteraf spijt. Het laatste wat ik aan wil halen is dat u aangeeft dat er - nu in vakantietijd - praktisch geen mens te vinden is bij de Slingerlandse plassen. Is dat juist niet fantastisch? Zoeken we allemaal niet bij tijd en wijle naar dat soort plekken? Als ik er in het weekend een rondje loop ben ik eigenlijk best tevreden als ik een poosje niemand tegen kom. Het feit dat iets (in dit geval een gebied) niet gebruikt wordt wil niet zeggen dat je er altijd maar wat mee moet. Laat iets ook eens voor wat het is.
Bovenstaande is uit het hart geschreven en gebaseerd op wat ik in de krant lees. Geloof me als ik zeg dat ik geen wereldvreemde, linkse vogel ben die geen mens wil zien. Ik ga zelf nl. ook op vakantie dus ik recreëer. Vooruitgang in de regio sta ik ook niet in de weg, ik ben ondernemer dus wil ook vooruit. Ik ben alleen wel erg zuinig en trots op mijn buurt en ik wil graag dat mensen zoals u er extreem zorgvuldig mee omgaan. Ik vind dat een vereiste voor iemand op uw positie als voorzitter van Den Haneker. We hebben maar één polder en die verdedig ik momenteel even.

Klaas Renes, Nieuwpoort


Kringloopwinkel gaat even dicht

noordeloos • Vanwege de vakantie is de Kringloopwinkel van Woord en Daad te Noordeloos gesloten in de weken 33 en 34. Dat is van maandag 10 augustus tot en met zaterdag 22 augustus. Vanaf woensdag 26 augustus is de winkel weer geopend op de reguliere openingstijden.