Buurtconcerten Volharding

noordeloos • Muziekvereniging Volharding verzorgt op zaterdag 25 juli een aantal buurtconcerten in Noordeloos. In twee groepjes van tien muzikanten worden negen locaties bezocht.

Om 17.00 uur is de start aan de Overslingeland, om ongeveer 17.25 uur zijn ze bij De Kom (weilandje bij Horden), om ongeveer 17.50 uur bij de Botersloot, om ongeveer 18.15 uur bij de Singelaers, om ongeveer 18.40 uur aan het Hoogeind, om ongeveer 19.05 uur bij de Spettertuin, om ongeveer 19.30 uur op de muziektent aan de BZN & Noordzijde, om ongeveer 19.55 uur aan de Hogt en om ongeveer 20.15 uur is de afsluiting op het dorp, bij het Zwarte Paard.


Jeu de boules-toernooi Hoornaar

hoornaar • Op donderdag 30 juli houdt GIGA Molenlanden een Jeu de boules toernooi bij De Zes Molens in Hoornaar. De activiteit is gratis. Aanvang 14:30 uur. Meer informatie: beweegcoach Stan de Groot, info@gigamolenlanden.nl of 06 228 102 86.


Hoogbegaafden onderwijs van start

papendrecht/regio • Stichting Hart voor IQ (Haviq) start in augustus dit jaar met een nieuw initiatief, dat zich richt op (bijna) thuiszittende hoogbegaafde leerlingen.

Het initiatief heet HOOOM, Hoogbegaafden Onderwijs en Opvang Op Maat. Het biedt gedurende drie dagdelen per week dagbesteding voor thuiszitters, waarbij zorg en uiteindelijk ook onderwijs worden gecombineerd. Doel is om voor deze leerlingen in kaart te brengen wat voor hen passend onderwijs is en deze leerlingen naar de best passende plek te begeleiden.

De belangstelling is groot. “De aanmeldingen stromen inmiddels binnen”, aldus Dorien Oskam, een van de initiatiefnemers. Haviq is sinds augustus 2018 gevestigd aan de Boeieraak 1 in Papendrecht. Meer informatie: www.hartvooriq.nl.


IFFG-film voor jongeren

gorinchem • Deze zomer wil het Internationaal FilmFestival Gorinchem (IFFG) ook programmeren voor kinderen en jongeren. Op donderdag 30 juli kunnen jongeren, 16-21 jaar, voor 5 euro een ticket kopen voor de speciale jongeren filmavond.

In samenwerking met In de Ruimte vertoont IFFG de film ‘As I open my eyes’, over de Tunesische Farah. Zij doet eindexamen en haar familie ziet haar als toekomstig arts, maar zelf wil ze dingen anders aanpakken. Ze zingt in een geëngageerde rockband, leeft erop los, wordt dronken, ontdekt de liefde, de nacht en de stad. Allemaal tegen de wil van haar moeder, die Tunesië en haar verboden kent.

Tijdens de filmavond is er voor de jongeren fris en popcorn en na afloop is filmmaker Catherina Iosifidis aanwezig voor een Q&A. Meer info en tickets: de IFFG facebookpagina en iffg.nl.


Goede Doelenwinkeltje

meerkerk • Het Goede Doelenwinkeltje, Zouwendijk 53 in Meerkerk, is zaterdag 25 juli open van 9.00 tot 12.00 uur.