Begin oktober besluit over doorgaan Proxsys Cup

gorinchem/regio • Begin oktober valt de beslissing over het al dan niet doorgaan van het populaire zaalvoetbaltoernooi om de Proxsys Cup. Als er vanwege de coronamaatregelen minder dan 500 toeschouwers in De Oosterbliek mogen, lijkt er een streep door het voetbalevent te gaan.

Het bestuur van de Proxsys Cup -het twee weken durende toernooi wordt jaarlijks rond de feestdagen gehouden- heeft de intentie het zaalvoetbaltoernooi te laten doorgaan, maar weet zich gehouden aan de dan geldende RIVM-richtlijnen. 'Dat er aanpassingen zullen plaatsvinden met de 1,5 meter samenleving, staat buiten kijf', meldt het bestuur.

De organisatie is tot de conclusie gekomen 'dat een Proxsys Cup met minder dan 500 mensen publiek niet meer de sfeer en ambiance kan geven die het toernooi maakt wat het is'. Ook staan de kosten dan niet in verhouding met de inkomsten en opbrengsten.

Begin oktober neemt de organisatie een definitief besluit. "Op basis van onze ervaring verwachten wij bij een positieve uitkomst het toernooi dan alsnog te kunnen realiseren", zegt voorzitter Lucien van der Mooren.


Tennisclinics bij TC'73

groot-ammers • TC'73 houdt zaterdag 25 juli tennisclinics voor jeugd en volwassenen, waaraan zowel leden als niet-leden kunnen deelnemen. Deelname is gratis, maar men moet zich wel vooraf opgeven. De clinic voor de jeugd begint om 13:00 uur, die voor volwassenen om 15:00 uur. Rackets en ballen zijn aanwezig. Bas-ta Tennisacademie zal beide clinics verzorgen. Tennissers die enthousiast zijn geworden van de clinic kunnen zich aanmelden voor een zomerlidmaatschap van drie maanden en/of een aantal introductietrainingen volgen tegen een aantrekkelijk tarief.


Hsv De Alver

giessenburg • Ook afgelopen week werden er bij hsv De Alver weer drie wedstrijden gevist. Het leverde drie verschillende winnaars op.

Alverput: 1. Glenn Timmer, 4260 gram; 2. T. van Dijk, 3590 gram; 3. A. Janssen, 3070 gram.

Bootcompetitie: 1. Piet van Dijk, 3096 gram; 2. J. Rozing, 2363 gram; 3. Jannie van Dijk, 2347 gram.

Koeienput/Slingelandse Plassen: 1. Cor Schot, 3290 gram; 2. A. Nieuwendorp, 2290 gram; 3. V. Rietveld, 2190 gram.


KorfbalTotaal Cup weer in Lexmond

lexmond • Voor het derde jaar op rij wordt het nieuwe korfbalseizoen bij LKV Het Bosch in Lexmond ingeluid met de wedstrijd om de KorfbalTotaal Cup.

Dalto uit Driebergen en HKC uit Hardinxveld-Giessendam treden om 16:30 uur tegen elkaar in het strijdperk. Vanaf 15:00 uur spelen VIKO (Vianen) en Synergo (Utrecht) een voorwedstrijd. Er wordt gespeeld in sets van 12,5 minuut zuivere speeltijd. Net als in de zaal loopt er een schotklok mee. Een DJ zorgt bij elk doelpunt voor de nodige sfeer. De KorfbalTotaal Cup is gratis te bezoeken. Wel geldt er een coronaprotocol.