Hennepkwekerij aangetroffen naast uitgebrande woning

meerkerk • Bij de buren aan de rechterkant van de uitgebrande woning aan het Oranjeplein in Meerkerk (zie artikel hiernaast) werd tijdens het blussen van de brand een hennepkwekerij aangetroffen.

De ontdekking werd gedaan toen de brandweer zeker wilde weten dat de naastgelegen woningen leeg waren. Bij de ene naastgelegen woning was de bewoner al de woning uit, maar bij de andere naastgelegen woning werd er niet gereageerd. De brandweer heeft toen de deur geforceerd en trof in de woning een hennepkwekerij aan met meer dan 200 planten. De brandweer gaf ons het signalement van de inmiddels gevluchte verdachte. Na een korte zoektocht in de wijk troffen agenten hem aan en is de verdachte aangehouden

Hoe de brand heeft kunnen ontstaan, is overigens nog niet duidelijk. Voor de onderzoeker van de brandweer staat het nagenoeg vast dat het vuur is begonnen in de slaapkamer. Er lijkt vooralsnog geen verband te zijn tussen de brand in de woning en de wietplantage in het pand ernaast.

Bewoonster overgebracht
De bewoonster van het uitgebrande pand, de honderdjarige mevrouw Vuurens, is overigens overgebracht naar een verzorgingshuis in Hardinxveld-Giessendam. “Het is niet in de buurt, maar we zijn blij dat we wat gevonden hebben”, vertelt de schoonzoon van mevrouw Vuurens.