• Schelluinen - Groot-Ammers krijgt een speciaal tintje door de overstap van Yannick de Bondt.
• Schelluinen - Groot-Ammers krijgt een speciaal tintje door de overstap van Yannick de Bondt. Foto: Rick den Besten

De Zwerver terug in 2F, splitsing eerste klassen

Indelingen weinig verrassend

regio • De regioclubs in 3C treffen opnieuw een aantal 'overLekse' ploegen. Dilettant voegt zich hierbij, SV Lopik keert terug naar West 1. Vuren neemt de plaats in van het gepromoveerde SVW.

Ingedeeld in 2F komen de streepies louter bekende en vooral regionale tegenstanders tegen. “De club had hier op gehoopt, de kantinecommissie heeft staan juichen”, weet SVW-trainer Tutu Ndona. “Persoonlijk maakte het mij niet zoveel uit, een indeling in West had ik ook niet erg gevonden. Belangrijk voor mij was het spelen in de tweede klasse. Maar natuurlijk kijken we uit naar de derby’s tegen Arkel, Woudrichem, GJS, Sleeuwijk, Heukelum en Altena.”


In de breedte gegroeid

Na een paar trainingen, maar geen oefenwedstrijden, heeft Ndona het voorbije voetbalseizoen onlangs afgesloten. “Op 4 augustus starten we de voorbereiding op het nieuwe seizoen en moeten we in zes, zeven weken tijd klaar zijn voor de start. Ik heb goede hoop. Met Gino Dix hebben we een geweldige spits naar DOVO zien vertrekken, maar in de breedte zijn we gegroeid. Ook de basiself acht ik sterker. Veel aanpassingsproblemen verwacht ik overigens niet. We borduren voort op de afgelopen twee jaar met vijf nieuwkomers, die ons spelletje wel snappen.”

Ndona durft wel een voorspelling te doen over de sterkte van 2F. “EBOH heeft een ervaren en goede ploeg en datzelfde geldt voor Altena. De afgelopen jaren waren de Nieuwendijkers twee keer dicht bij promotie. Verder zal Wilhelmina’26 ook weer meedoen om de prijzen. Met SVW gaan we zien hoever we zullen komen. We zijn nieuw en gaan in ieder geval onze huid duur verkopen, met een ploeg die er altijd voor gaat.”

Nieuw-Lekkerland doelman Edward de Groot toont zich enigszins verbaasd over de 1e klasse switch. “Maar als ik de indeling zo zie is er toch wel reden om enthousiast te zijn”, zegt hij. “We komen straks wat oude bekenden tegen als Brielle, Heinenoord, SHO en Papendrecht. Ook zijn er weer lange busreizen gegarandeerd met clubs als Terneuzen en Kloetinge. BCVB is de enige club die voor mij echt nieuw is. We gaan straks zien hoe het loopt. Onze selectie is weliswaar wat ervaring kwijt geraakt, maar daar staan frisse nieuwe aanwinsten tegenover. Het is aan onze trainers om daar een mooie eenheid van te maken.”


Lucas Adelino heeft de nieuwe 2D-poule waarin zijn club De Zwerver is terechtgekomen likkebaardend tot zich genomen. “Een geweldige afdeling”, zo stelt de middenvelder vast. “En heerlijk om weer terug te zijn in ‘Zuid’. Daar leeft het voetbal meer dan in de randstad. De sfeer is heel anders. Leuker vooral met meer publiek. Ik verheug me sowieso op de duels met Altena, EBOH en Arkel, clubs met wie we vanuit het verleden nog een appeltje te schillen hebben. Het wordt tijd om sportieve revanche te nemen. Het zijn in ieder geval duels om naar uit te kijken!”


1e klasse B: BVCB, Brielle, Heerjansdam, Heinenoord, Kloetinge, Neptunus-Schiebroek, Nieuw-Lekkerland, Nieuwenhoorn, Oranje Wit, RVVH, SHO, Terneuzense Boys, Papendrecht, XerxesDZB.

1e klasse C: Almkerk, FC De Bilt, FC Breukelen, GRC 14, Huizen, LRC Leerdam, Montfoort SV'19, Nivo Sparta, Roda'46, SVL, Sliedrecht, WNC, Woudenberg, Zuidvogels.

2e klasse F: Altena, Arkel, Drechtstreek, EBOH, GJS, Heukelum, Roda Boys/Bommelerwaard, Sleeuwijk, SVW, Tricht, Wieldrecht, Wilhelmina'26, Woudrichem, De Zwerver.

3e klasse C: De Alblas, Alblasserdam, Ameide, Dilettant, Groot-Ammers, Hardinxveld, Lekkerkerk, SV Meerkerk, FC Perkouw, Schelluinen, Schoonhoven, Streefkerk, Vuren, VVAC.

3e klasse D: BZC'14, GDC, GVV'63, HSSC'61, Haaften, MVV'58, NEO'25, NOAD'32, ONI, SC Everstein, BLC, SV Capelle, Sparta'30, TSVV Merlijn.

4e klasse D: ASH, Asperen, Beesd, Herovina, Kerkwijk, Leerdam Sport'55, Lekvogels, OSC'45, Peursum, Rhelico, SV Noordeloos, SVS'65, Unitas, WSV Well.