• De boezem bij Groot-Ammers waar het gemaal zou kunnen komen.
• De boezem bij Groot-Ammers waar het gemaal zou kunnen komen. Foto: Waterschap

Bijeenkomsten over nieuw gemaal

groot-ammers • Sinds begin 2019 onderzoekt Waterschap Rivierenland de mogelijkheden voor een nieuw gemaal in de Overwaard van de Alblasserwaard.

De kansrijke locaties hiervoor zijn Groot-Ammers en Hardinxveld-Giessendam. Het waterschap organiseert binnenkort bijeenkomsten zodat de schetsontwerpen, ingediende zienswijzen en een nieuwe ontwikkeling omtrent de locatie Groot-Ammers toegelicht kan worden. Het Algemeen Bestuur beslist in het najaar waar het nieuwe gemaal gerealiseerd gaat worden. Op 1 juli organiseert het waterschap, met in achtneming van de coronamaatregelen, een inloopbijeenkomst in ‘de zaal van Mourik’, Kerkstraat 18 te Groot-Ammers tussen 15.00 en 21.00 uur. Deze bijeenkomst wordt georganiseerd voor de directbetrokkenen van Groot-Ammers West die hiervoor per brief zijn uitgenodigd. Doel van de bijeenkomst is om de schetsontwerpen in te zien en individueel in gesprek te gaan met een medewerker van het waterschap.


Tevens organiseert het waterschap een onlinebijeenkomst op dinsdag 7 juli om 19.30 uur over de schetsontwerpen van de beide locaties in Groot-Ammers en om het verdere proces tot aan besluitvorming toe te lichten. De belanghebbenden van Hardinxveld zijn hiervoor tevens uitgenodigd. Indien directbetrokkenen nog behoefte hebben aan een individueel gesprek, dan kan men gebruikmaken van een inloopbijeenkomst op 14 juli 2020 van 13.00 tot 21.00 uur aan de Kerkstraat 18 te Groot-Ammers. Alle informatie rondom de geplande bijeenkomsten zijn terug te vinden op de website via www.wsrl.nl/a5h.