Nieuwe woningen in Molenaarsgraaf nog ver weg

molenaarsgraaf • De nieuwbouw van woningen aan de zuidzijde van winkelcentrum Molenwaard in Molenaarsgraaf is nog ver weg. Dat stelde wethouder Arco Bikker dinsdag tijdens het persgesprek.

"De gedeputeerde van de provincie is zeer terughoudend wat het betreft nieuwe woningbouwprojecten in het Groene Hart. Wel hebben we overeenstemming bereikt over het aantal woningen die we in Molenlanden willen realiseren; die plooi is gladgestreken." Eén van de obstakels in Molenaarsgraaf is de Kerkmolen die vlak in de buurt staat. de molenbiotoop van deze grondzeiler maakt het lastig om het nieuwbouwproject mogelijk te maken. "Dat speelt ook bij de woningbouwplannen van Bleskensgraaf West, maar de molen daar, korenmolen De Vriendschap, staat veel hoger en dus is die locatie veel kansrijker dan die in Molenaarsgraaf."
Wethouder Bikker benoemde daarnaast wel een aantal nieuwbouwprojecten in Molenlanden waar wel schot in zit. "In Langerak Zuid worden binnenkort 24 nieuwe woningen opgeleverd, in Oud-Alblas is de nieuwbouw in volle gang, in Hoornaar is de nieuwbouw op de kruising in het dorp in een vergevorderd stadium en in Giessenburg loopt de Doetse Vliet voorspoedig."


Overleg aanpak kruising Hoornaar

hoornaar • Het gemeentebestuur van Molenlanden gaat met inwoners en ondernemers in Hoornaar in gesprek over de aanpak van de kruising in het dorp. In aansluiting op de woningbouw op deze locatie wordt ook de buitenruimte aangepakt. Dat zal op dit drukke punt voor de nodige omleidingen zorgen. Wethouder Johan Quik: "Daarover gaan we in gesprek met het dorp om in samenspraak ervoor te zorgen dat er zo min mogelijk overlast ontstaat."


Goede Doelen-winkeltje weer open

meerkerk • Het Goede Doelenwinkeltje aan de Zouwendijk 53 in Meerkerk is weer geopend op zaterdag 27 juni van 09.00 tot 12.00 uur.