Segers maakt Molentocht te voet om Molenlanden te leren kennen

molenlanden • Met een wandeltocht door de gemeente maakt burgemeester Theo Segers een herstart met zijn kennismaking met Molenlanden.

De coronamaatregelen zorgden ervoor dat het leren kennen van zijn nieuwe gemeente - hij nam per 1 januari de ambtsketen over van Dirk van der Borg - op een meer afstandelijke manier moest worden ingevuld. "Ik heb veel zin om een herstart te maken", benadrukt Segers. "Deze zomer ga ik samen met mijn vrouw vijf weken van donderdag tot en met zaterdag lopend door de gemeente, vier kernen per dag."

Daarbij gaat hij spontaan en georganiseerd het gesprek aan met inwoners. "Zij kunnen eventueel ook een stuk meelopen. Overnachten doen we in de plaatsen zelf. Het wordt een soort Molentocht te voet."

Belangstellenden die het gesprek aan willen gaan, mee willen lopen en/of het burgemeesterspaar een slaapplaats aan willen bieden, kunnen zich melden bij de gemeente Molenlanden.


Boelmarktloods gaat weer open

meerkerk • Gezien de recente versoepelingen van de coronamaatregelen heeft de boelmarktcommissie besloten om de Boelmarktloods aan de Energieweg 3M te Meerkerk weer open te stellen.

De loods zal, in afwijking van vorige jaren, vanaf zaterdag 4 juli, alle zaterdagen in de maanden juli, augustus en september vanaf 09.00 uur tot 11.30 uur open zijn.

Er worden wel voorzieningen getroffen om te voldoen aan de corona richtlijnen. Daarom zal er in deze maanden geen koffietafel aanwezig zijn; wordt er een looproute in de loods voorgesteld; zullen er mandjes ter beschikking zijn voor het bezoek en zal een ontsmettingsmogelijkheid voor de handen en de mandjes bij binnenkomst en buitengaan van de loods beschikbaar zijn. Ook zal het toilet in deze maanden gesloten zijn. Tegelijkertijd heeft de commissie besloten om tot nader bericht de datum van 26 september 2020 als mogelijke datum voor de grote Boelmarktdag te schrappen.


Jonge radiomakers bij Klokradio

molenlanden • Leerlingen van de Eben Haëzer in Nieuwpoort en de Groen van Prinsterer in Oud-Alblas volgden begin dit jaar een workshop 'radiomaken', georganiseerd door Giga Molenlanden en lokale omroep Klokradio.

In de eerste les kregen zij allerlei tips en tricks over het maken van een radioprogramma. Daarna kregen ze een week de tijd om zich voor te bereiden op een opname in de studio aan de Klipperstraat in Nieuw-Lekkerland. Dit bracht de nodige spanning met zich mee, maar ook een heleboel lol en plezier. Op vrijdag 26 juni kan worden beluisterd hoe de kinderen het ervan af hebben gebracht. Dan zullen de radioprogramma's van beide scholen tussen 11:00 en 12:00 worden uitgezonden.
Klokradio is te beluisteren in de ether via 97.3 FM in Alblasserdam en Molenlanden-West, 107.0 FM in Molenlanden-Midden en 92.1 FM in Molenlanden-Oost.