Géén aantasting rivieroevers

De stichting Waterfront Ameide heeft een mooi strandje laten realiseren voor inwoners, op een eenvoudige en simpele manier, zonder de oevers en het rivierenlandschap te benadelen. Het is voor de inwoners van Ameide een goed plekje geworden om zich met mooi weer te vermaken. Dit zal best wel lukken.
Hierbij moet de stichting wel bedenken, dat het gedeelte van de Lekdijk tussen Ameide en Tienhoven ongestoord en ongerept blijft. Dus oevergewas zoals riet en struiken strikt handhaven. Hierdoor blijft het rivierenlandschap in tact. Stichting Waterfront Ameide wil watersport aanbevelen. Dan moet men wel bedenken, dat watersport alléén zwemmen, kanovaren, zeilen en roeien betekent. Deze watersporten zijn geruisloos en niet storend voor mensen, watervogels en dieren.
Géén voorzieningen voor jetski’s en speedboten realiseren. Hierdoor ontstaat veel lawaaioverlast, luchtvervuiling, verkeersoverlast en rustverstoring. Dit gaan inwoners niet accepteren. De plannen zijn zeer ondoordacht en onnodig voor onze kleine Lekdorpen. De mensen zijn mooie natuur en een schitterend landschap met rust gewend. Dit moet zo blijven. Dat is onmisbaar!

J. Lakerveld, Tienhoven a/d Lek