Leefbaarheid Kinderdijk boos over communicatie

kinderdijk • De Belangenvereniging Leefbaarheid Kinderdijk is niet te spreken over de manier waarop de SWEK de heropenstelling van de molens en de toegangsprijs voor het gebied gecommuniceerd heeft. Voorzitter Fatih Özdere van de belangenvereniging is laaiend over de gang van zaken.

De belangenvereniging werd keurig betrokken bij het overleg om de opening van het molengebied weer mogelijk te maken met de nodige maatregelen. Fatih was onaangenaam verrast toen hij daarna benaderd werd door de pers met de vraag of hij al wist van de plannen van de Stichting Werelderfgoed Kinderdijk (SWEK). "Ja, wij wisten van het voornemen om met maatregelen onder het bewind van GRIP4 (het hoogste niveau bij rampen en incidenten) een aantal maatregelen genomen zouden worden. Maar bijvoorbeeld het gebruik van het Joode terrein als parkeerplaats komt voor ons ook als donderslag bij heldere hemel", aldus Fatih.

De belangenvereniging snapt dat er voorwaarden zijn aan de openstelling van het gebied, maar is boos dat men vervolgens via de pers moest vernemen dat de maatregelen concreet zijn. "Dit geeft ons het gevoel dat participatie niet serieus genomen wordt".
Jan Dirk Verheij van de SWEK erkent dat zaken in de communicatie beter hadden gekund, zonder daar verder schuldigen in aan te wijzen.