• De eerste bestelling van producten bij Albert Heijn
• De eerste bestelling van producten bij Albert Heijn

Actie voor mondkapjes nu al goed voor 1000 euro

giessenburg • De Giessenburgse actie Mondkapjes naaien, waarbij de opbrengst bestemd is voor de Voedselbank, heeft binnen anderhalve week al ruim 1000 euro opgebracht.

In Giessenburg zijn enkele vrouwen hard bezig met het naaien van mondkapjes. Deze kapjes worden verkocht voor 4 euro in de boek- en cadeauwinkel Miek-Cadeau aan de Dorpsstraat 78 te Giessenburg. Er zijn inmiddels al 275 kapjes verkocht en de bestellingen blijven binnenstromen.
Bij de plaatselijke Albert Heijn worden de producten voor de Voedselbank ingekocht. Zolang er behoefte is aan mondkapjes worden ze gemaakt en verkocht.


Controle takken en obstakels langs polderwegen

regio • Op de polderwegen in de Alblasserwaard en Vijfheerenlanden moeten takken het zicht niet belemmeren en obstakels niet in de weg staan. Voor de veiligheid controleert Waterschap Rivierenland dit vanaf 24 juni.
In deze gebieden is het waterschap de wegbeheerder buiten de bebouwde kom. Voor de verkeersveiligheid moeten de wegbermen zo veel mogelijk vrij zijn van begroeiing en obstakels.
Takken mogen niet lager dan 4,2 meter boven de rijbaan hangen, of 3 meter boven een fietspad. Hagen en struiken mogen het vrije uitzicht niet belemmeren in bochten en bij kruisingen. In bermen moeten obstakels (paaltjes, keien, betonnen blokken) minstens een halve meter vanaf het asfalt staan en goed zichtbaar zijn met witte verf of een reflector.


Vrachtwagen raakt van de weg

schelluinen • Een vrachtwagen raakte dinsdagochtend in Schelluinen van de weg. Een Bulgaarse vrachtwagenchauffeur was verkeerd gereden en op een grindweg met zijn trailer van de weg gereden. Het voertuig belandde half in/boven een naastgelegen sloot. De chauffeur raakte niet gewond en de trailer werd weer op de weg getakeld.