• Vanaf maandag 1 juni kunnen bezoekers weer terecht op het terras én in het restaurant van 't Raadhuis.
• Vanaf maandag 1 juni kunnen bezoekers weer terecht op het terras én in het restaurant van 't Raadhuis. Foto: Aangeleverd

Ook ’t Raadhuis open sinds 1 juni

goudriaan • Restaurant ’t Raadhuis in Goudriaan heeft de deuren op maandag 1 juni weer heropend. De horecagelegenheid zal voortaan altijd op maandagen open zijn. Eigenaar Björn Boom: “We zijn sinds 1 juni zeven dagen per week open. Ook hebben we een nieuwe bier- en menukaart.”

Het Kontakt van donderdag 28 mei (de papieren krant) vermeldde abusievelijk dat het restaurant op 1 juli weer open zou gaan. Dat moest dus maandag 1 juni zijn. Sinds die datum kunnen mensen ook weer op het terras terecht, zoals in de krant correct werd vermeld. Eerder vertelde Boom al blij te zijn met het vorig jaar vergrote terras, waardoor het makkelijker is om de 1,5 meter afstand in acht te nemen. Over het restaurant vertelde hij: “We gaan werken met shifts, een vroege en late, waardoor we twee bezettingen op een avond kunnen hebben.” Voor meer info: www.raadhuis-etendrinken.nl.


Getuigen gezocht van inbraken

lexmond • In de nacht van dinsdag op woensdag is op het bedrijventerrein aan het Lakerveld/Nieuwe Rijksweg in Lexmond op diverse plekken ingebroken. Wie iets verdachts gezien heeft op genoemde locatie, wordt gevraagd de politie te bellen via 0900-8844 of meld het in een persoonlijk bericht op één van de socialmediakanalen van politie Vijfheerenlanden.


Lichaam aange-troffen in het water in Goudriaan

goudriaan • In de wetering achter een woning aan de Noordzijde in Goudriaan is op maandagmorgen 1 juni het lichaam aangetroffen van de bewoner van het pand.
Hulpdiensten werden omstreeks 08.40 uur gealarmeerd voor een melding van een persoon te water. Naast twee ambulances en meerdere brandweerteams werd ook een traumahelikopter opgeroepen. Al snel werd duidelijk dat het slachtoffer was overleden.
De politie start een onderzoek over de toedracht van dit incident. Hierover wordt mogelijk later meer informatie bekend gemaakt.