• Stagiair Anouck Zaal tijdens de Dag van de Stagiair.
• Stagiair Anouck Zaal tijdens de Dag van de Stagiair. Foto: Maartje Kuperus

Stagiair in het zonnetje

meerkerk • Vakbond CNV heeft op dinsdag 26 mei, op de landelijke Dag van de Stagiair, twee vakmensen in opleiding in het zonnetje, waaronder kapster Anouck Zaal in Meerkerk.

Zij is verrast met een bezoekje van het CNV en een leuke attentie om te laten zien hoe belangrijk stagiairs én stagebedrijven zijn, laat Semih Eski, voorzitter van CNV Jongeren, weten. Anouck behoort volgens Semih tot de gelukkigen. Veel stagiairs zijn door de coronacrisis in de problemen gekomen en hebben hun stage moeten beëindigen. Of kunnen gewoon op dit moment simpelweg geen stageplek vinden. Semih: “We doen vandaag een oproep aan stagebedrijven en opleidingen om elkaar op te zoeken en studenten meer perspectief te bieden.”


De 19-jarige Anouck Zaal doet een opleiding aan het Beauty College in Utrecht. Ze zit in het derde leerjaar en doet dit jaar eindexamen. Vanwege de coronacrisis moest ze haar stage bij kapsalon HaarIdee in Meerkerk plotseling onderbreken. Er zat helaas niets anders op, want alle kappers gingen dicht. Nu de maatregelen zijn versoepeld en de kappers weer open zijn, mocht Anouck gelukkig weer terugkomen op haar stageplek.