Afbeelding
Foto: nl.123rf.com

Bibliotheken VHL weer open

vijfheerenlanden • Vanaf maandag 25 mei gaan bijna alle Bibliotheken in de gemeente Vijfheerenlanden weer open. De Bibliotheek Vianen en Leerdam volgens de normale openingstijden. En de vestigingen in Ameide, Lexmond en Meerkerk met aangepaste openingstijden.

De bibliotheken zijn alleen open om boeken te lenen. De werkplekken, de computers en de toiletten blijven vooralsnog gesloten. En er gelden andere regels dan normaal.

De bibliotheken zijn alleen geopend om boeken te lenen, nog niet om te verblijven. Dat betekent dat mensen nog geen gebruik kunnen maken van de leestafel, de werkplekken, de computers, het koffieautomaat en de toiletten. Ook printen en kopiëren en het gebruik van de betaalzuil is nog niet mogelijk.
Om de dienstverlening weer veilig op te starten, zijn er extra maatregelen genomen. Gert Staal, directeur bestuurder: “Bij binnenkomst vragen wij mensen om hun handen te desinfecteren. Op die manier kunnen mensen toch een boek uit de kast pakken om de achterzijde te lezen en een keuze te maken. Om de verblijfsduur te verkorten, vragen wij onze leden thuis in de catalogus te kijken of het boek dat ze voor ogen hebben ook aanwezig is. Of hun boeken te reserveren."