• Het project van SolarOplossing in Lexmond.
• Het project van SolarOplossing in Lexmond. Foto: aangeleverd

SolarOplossing laat daken geld opbrengen

giessenburg • Het dak van je bedrijfspand of huis op de meest efficiënte manier bedekken met zonnepanelen; SolarOplossing zorgt hiervoor met oplossingen op maat. Voor ondernemers is er de mogelijkheid om hun daken te verhuren.

Om met dit aanbod te beginnen: SolarOplossing is ervan overtuigd dat zonne-energie een grote toekomst heeft en is bereid daarin te investeren. "Daarom bieden wij aan om daken van bedrijfspanden te huren", licht mede-eigenaar Jan-Kees Schep toe. "De ondernemer zelf hoeft niets te doen; wij nemen alle kosten en het aanbrengen van de zonnepanelen voor onze rekening. Ideaal om vierkante meters, waar nu niets mee gebeurt, toch geld op te laten brengen." SolarOplossing is anderhalf jaar actief in de wereld van de zonnepanelen. De eigenaren – naast Jan-Kees Schep is dat Joost van der Plas – deden voor andere werkgevers de nodige ervaring op in deze branche. "Wat ons hierin aanstaat is dat je aan de ene kant helpt aan een duurzamere samenleving, terwijl het aan de andere kant commercieel interessant is. Het mooie aan zonnepanelen is dat die beide elementen erin samenkomen."

SolarOplossing zorgt ervoor dat ondernemers op maat gemaakt advies krijgen hoe ze zonne-energie zo efficiënt en met het meeste rendement op kunnen wekken. Daarnaast worden waar mogelijk subsidies binnengehaald. "Dat is vaak een complexe papierwinkel, waar wij de weg uitstekend in vinden. Ontzorgen, daar draait het om. Uiteraard overleggen we voortdurend met onze opdrachtgevers, maar zij hoeven verder nergens naar om te kijken."

De jarenlange ervaring van het team en de drive om maatwerk voor klanten te leveren zorgen ervoor dat veel ondernemers al voor SolarOplossing kozen. Een goed voorbeeld is een groot project in Lexmond, waar SolarOplossing Van Wiggen BV en Weerschild BV hielp bij het verduurzamen van hun bedrijfspanden. Joost van der Plas: "Bijzonder is dat de opgewekte energie door de opdrachtgevers zelf gebruikt wordt, maar ook naar woningen in de omgeving gaat. Op deze manier leveren de panelen extra rendement op voor onze klanten. Er wordt bij dit project overigens jaarlijks ongeveer 250.000 kWh opgewekt. Hier kunnen zo'n tachtig huishoudens hun energieverbruik mee opvangen. Daarnaast hebben we gebruik gemaakt van zwarte zonnepanelen, die minder opvallen. Ook daarin denken we mee met onze klanten en gebruiken we onze expertise om oplossingen op maat te realiseren."

Last but not least: ook particulieren kunnen aankloppen. "De technische kennis en het inkoopvoordeel zijn ook voor hen interessant", vult Jan-Kees Schep aan. "En voor zowel ondernemers als particulieren geldt: wij gaan graag voor een vrijblijvend gesprek langs bij belangstellenden om te kijken welke voordelen zonne-energie hen kan bieden." Info: solaroplossing.nl.