Bestuurster botst tegen boom

molenaarsgraaf • Een automobiliste botste zondag op de N214 ter hoogte van Molenaarsgraaf tegen een boom langs de kant van de weg. Het eenzijdige ongeval ontstond doordat ze uitweek voor twee duiven op de provincialeweg. De bestuurster kwam in de berm terecht, raakte een waarschuwingsbordje en botste vervolgens met de achterkant van de auto tegen een boom. Afgezien van een kapotte achteruit en een paar deuken viel de schade mee.


'Mensen houden zich aan regels'

regio • Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid is positief over de wijze waarop inwoners van de regio de coronaregels naleven. Er waren in de periode 29 april tot 6 mei minder incidenten.

Er zijn in de regio negentien bekeuringen uitgedeeld en 212 waarschuwingen, waarvan de helft aan minderjarigen. "Er waren minder bewuste overtredingen. Iedereen probeert zich goed te houden aan de 1,5-meter-regel", aldus voorzitter Wouter Kolff, voorzitter van Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid, tijdens de wekelijkse persconferentie.

Samenscholingen

Wel waren er op 2 mei samenscholingen in Gorinchem en de Alblasserwaard, waaronder twee feesten in de Alblasserwaard. In Alblasserdam moest een wijkagent in actie komen omdat er een buurtbarbecue met meer dan dertig personen wed gehouden.