Jongeren bezorgen ontbijt

meerkerk • Marit van der Wal (21), Bettina Korevaar (20) en Arne Stuij (20) uit Meerkerk en Inge van Geffen (19) uit Gorinchem gaan scholen bouwen in Malawi en Rwanda, met de organisatie World Servants. Om het geld voor dit project bijeen te brengen, houden ze diverse acties. Voor Moederdag (zondag 10 mei) bezorgen ze ontbijt op bestelling. Ze doen dit volgens de richtlijnen van het RIVM. De bezorging is op zaterdag 9 mei. Bestellen kan bij Marit (06- 30924078) of Bettina (wsmeerkerk@gmail.com). Meer informatie en prijzen staan op de Facebookpagina van WorldServantsMeerkerk.


Dodenherdenking voormalig Liesveld

regio • Dit jaar is er geen stille tocht in Groot-Ammers, maar zullen er wel kransen gelegd worden zonder publiek bij het monument bij het kantoor van Mourik. Ook in Streefkerk zal er om 20.00 uur kransen gelegd worden zonder publiek bij het monument bij de kerk. Tevens is er van 's ochtends 08.00 uur tot 's middags 18.00 uur de gelegenheid om bloemen te leggen of gewoon eerbied te tonen bij deze twee monumenten en bij de oorlogsgraven van Adriaan Boesberg in Groot-Ammers vak 3 en dr. Pincus en Cornelis Ouwerkerk in Nieuwpoort.


Oliebollenverkoop levert 520 euro op

goudriaan • De oliebollenverkoop die Theo Panjer zaterdag vanuit zijn huis in Goudriaan organiseerde, heeft 520 euro opgeleverd voor de Voedselbank. Komende week gaat hij frietjes bakken. Dan is er gelegenheid om (verpakte) etenswaren te doneren voor de Voedselbank.


Online vrijheid vieren en herdenken

lexmond • De kerkgemeenschap rond Lux Mundi in Lexmond heeft het initiatief genomen om op de avonden van 3,4 en 5 mei online stil te staan bij 75 jaar herdenken en bevrijding. In een drieluik zijn mini-interviews opgenomen met oudere en jonge dorpsgenoten, is muziek te beluisteren en elke avond een korte meditatie. Medewerking wordt verleend door onder andere kunstenaar Frits Cieraad, historicus Walter van Zijderveld, zorgmanager Yoran Aantjes, 'meester' Mesker, jeugdclubs en jongeren van Lux Mundi, ds. Piet Vroegindeweij van de Herv. Gemeente Lexmond, dr. Ciska Stark en organist Roel de With.
De video-opnames van een half uur zijn op 3, 4 en 5 mei vanaf 18.30 uur te vinden op het Youtube kanaal Lux Mundi Lexmond. Beluisteren kan via Kerkomroep.nl.


Individueel bloemen leggen

arkel • Stichting Oranje comité Arkel nodigt iedereen uit om op maandag 4 mei individueel bloemen te leggen bij het monument in het dorp.
Stichting Oranje comité Arkel probeert op 4 mei op een waardige manier te herdenken en stil te staan bij het beëindigen van de Tweede Wereldoorlog, 75 jaar geleden. Vanaf 15.00 uur tot 20.30 uur is er de mogelijkheid dat verenigingen, instellingen en bewoners individueel bloemen kunnen leggen bij het monument op plein 983. Hierbij wordt gevraagd om rekening te houden met de corona-maatregelen. Er zal geen toespraak zijn van een afgevaardigde van de gemeente Molenlanden, geen Erewacht van de brandweer en er zijn geen verkeersregelaars en geen publiek.