Afbeelding
Foto: Geurt Mouthaan

Online bijeenkomst over ideeën voor leefomgeving

alblasserwaard • LEADER Polders met Waarden gaat graag met inwoners van onder meer de Alblasserwaard in gesprek over de leefomgeving van het platteland in de Krimpenerwaard, Alblasserwaard, Vijfheerenlanden en Gouwe Wiericke.
Deze bijeenkomst is speciaal voor mensen die al een poosje met een goed idee in hun hoofd rondlopen, maar niet weten hoe dit tot uitvoering gebracht moet worden. Normaal gesproken zouden hier informatieavonden over worden georganiseerd om deze ideeën te inventarissen en waar mogelijk met elkaar te verbinden. Dit is echter op dit moment niet mogelijk, daarom zal er op donderdag 30 april vanaf 20.00 uur een online bijeenkomst zijn over het LEADER programma. Er zal ruimte zijn om vragen te stellen en te kunnen peilen of ideeën in aanmerking komen voor subsidie. Voor meer informatie en aanmelden: www.poldersmetwaarden.nl.


'Ondernemen in tijden van corona'

regio • Vanaf donderdag 30 april gaat Den Hâneker wekelijks een online webinar organiseren met als titel 'Ondernemen in tijden van corona'.
Dit is een initiatief van Den Hâneker in samenwerking met de gemeente Molenlanden en Rabobank Lek en Merwede. In het webinar geeft Den Hâneker toelichting op onder andere de corona-veiligheidsprotocollen, financiële tips, inspiratiecases, enzovoorts. Uiteraard met de gedachte 'samen sterk voor de streek'. Webinar 1 vindt plaats op donderdag 30 april van 20.30 tot 21.00 uur en gaat over de noodverordening en het noodfonds. Webinar 2 op donderdag 7 mei van 20.30 tot 21.00 uur zal grotendeels ingaan op veelgestelde vragen van ondernemers. Vooraf aanmelden is niet nodig. Meer informatie: www.denhaneker.nl.