25-jarig jubileum Potlooienparty gaat niet door

lexmond • Met pijn in het hart melden de organisatoren van de Potlooienparty in Lexmond dat de jubileumeditie van 19 juni niet doorgaat. "Wat zouden we dit jaar uitpakken met allerlei gave acts met een zeer sfeervolle inkleding van het terrein", laat Rolf van Dijk namens de organisatie weten. "Nooit eerder verkochten we zoveel Early Bird tickets en haalden we een fantastisch sponsorbudget binnen." Alle gekochte tickets worden terug betaald. De nieuwe datum voor de 25e Potlooienparty staat gepland op 18 juni 2021.


VVD-vragen over rol gemeente bij locaties laadpalen

molenlanden • De VVD-fractie in Molenlanden wil graag van het college weten 'wat de rol van de gemeente is bij het bepalen van de locaties van laadpalen voor elektrische voertuigen'.
Raadslid Philomeen Breddels heeft haar vragen gesteld naar aanleiding van een situatie in Arkel. 'Hoe worden de belangen van andere omwonenden meegenomen in het proces van de locatiebepaling van een laadpaal?' De VVD vermoedt dat er nog verschillende beleidsregels voor oud-Molenwaard en oud-Giessenlanden gehanteerd worden. 'Moeten de beleidsregels voor de oplaadinfrastructuur nog geharmoniseerd worden?'


Politie bekeurt te hoge snelheid

regio • De politie heeft vorige week diverse bekeuringen uitgeschreven voor snelheidsovertredingen op polderwegen in Groot-Ammers en Langerak.
Op 22, 25 en 26 april werd er specifiek op de snelheid gecontroleerd op deze en andere wegen in de regio. Het resultaat: 89 bekeuringen voor de snelheid. Bij een aantal controles in de polder werden enkele uitschieter gemeten. Op de Melkweg (60) in Langerak was dat 96 kilometer per uur, op de Boonevlietweg (60) ook in Langerak werd 90 kilometer per uur gemeten en op de Peppelweg (60) was 91 kilometer per uur de maximaal gemeten snelheid.