Koningsdag in Ameide

ameide • De Oranjevereniging van Ameide heeft alternatief programma samengesteld voor Koningsdag op maandag 27 april.

De start is om 10.00 uur met een digitale aubade. Met een toespraak van onze burgemeester Sjors Fröhlich, het jaarlijkse hoogtepunt van de voorzitter (zijn eigen toespraak) en beelden van Ameide met muzikale omlijsting van het Wilhelmus en het Termeise Volkslied. De muzikale omlijsting wordt verzorgd door een groep muzikanten uit Ameide.

Stoep versieren

Om 10.30 uur start het stoep versieren. Alle kinderen van Ameide en Tienhoven hebben van de Oranjevereniging stoepkrijt ontvangen. "Wij vragen jong en oud op Koningsdag of in het weekend daarvoor een mooie straattekening te maken of iets anders leuks op de stoep voor je huis af te beelden. Heb je niets gekregen meldt je dan bij Willemijn, Marloes of Saskia of stuur een e-mail naar info@oranjevereniging-beatrix.nl, dan zorgen wij dat je alsnog stoepkrijt krijgt."

Oranje beren zoeken

Tussen 10:00 en 16:00 uur kan iedereen meedoen aan de Oranje beren zoektocht. Deze zoektocht kan iedereen zelf vanuit huis starten, wanneer je maar wilt. Je moet je dan wel aan de spelregels houden die premier Mark Rutte heeft vastgesteld: Houdt afstand; minimaal 1,5 meter. En de groep mag niet groter zijn dan vier mensen uit hetzelfde gezin. Wie trek heeft in iets lekkers, moet in ieder geval over de Doelakkerweg en de Prinsengracht lopen tussen 10:00 en 16:00 uur.

Vanaf 12:00 uur zal de Oranjevereniging met een drone een opname van het dorp maken die men dan dezelfde middag nog zal tonen via internet (op de site, Facebook en Instagram). Zo wordt het misschien toch nog een heel klein beetje een feestje.

Playbackshow

Om 16:00 uur start de 'uitzending' van de Playbackshow. De Oranjevereniging daagt alle jongeren (en iedereen die zich nog zo voelt) van Ameide en Tienhoven uit om zijn of haar favoriete artiest na te doen en dit optreden te filmen met een mobiele telefoon of camera.

Stuur de playback act in vóór zaterdag 25 april 12:00 uur via Whatsapp naar telefoonnummer 06-22213591 (Peter de Langen).