Medische diensten

regio • Hieronder staan de weekenddiensten van de huisartsen uit de regio, evenals hun diensten op Koningsdag, maandag 27 april.

HUISARTSEN - Bleskensgraaf – Brandwijk – Molenaarsgraaf – Ottoland – Oud-Alblas – Wijngaarden (Vr.middag 17.30 uur tot ma.morgen 07.00 uur) 25 en 26 april; Huisartsenpraktijk Bleskensgraaf, Burg. Dekkingstraat 3 Bleskensgraaf, tel. 0184-691453. 27 april; Huisartsenpraktijk S.B. Lous, Schoolstraat 5 Oud-Alblas, tel. 0184-691363. Spreekuurbezoek uitsluitend voor spoedeisende hulp tussen 12.00 en 12.30 uur. Gelieve hiervoor telefonisch een afspraak te maken tussen 11.30 en 12.00 uur.
Waarneemgroep "Alblasserwaard-West-Noord-West" Huisartsen Groot-Ammers – Streefkerk – Nieuw-Lekkerland – Kinderdijk. Middagdiensten ma. t/m vr. Wie er dienst heeft is te vinden op het antwoordapparaat van uw eigen huisarts. Avond-, nacht- en weekenddiensten: de regionale Huisartsenpost Dordrecht, tel. 078-2020020.
Huisartsen Ameide – Arkel – Giessenburg – Goudriaan – Hoogblokland - Hoornaar – Langerak – Meerkerk – Nieuwland – Nieuwpoort – Noordeloos – Tienhoven. De Centrale Huisartsenpost Gorinchem e.o. verzorgt de spoedeisende huisartsenzorg tijdens de avonden, nachten, weekenden en tijdens erkende feestdagen in de gemeenten Giessenlanden, Gorinchem, Hardinxveld-Giessendam, Leerdam, Lingewaal, Molenwaard, Werkendam, Woudrichem en Zederik. Altijd eerst bellen via 0183–646410.


Verrassing en quiz op Koningsdag

hoornaar • Oranjevereniging Irene uit Hoornaar heeft enkele leuke activiteiten bedacht tijdens Koningsdag op maandag 27 april.

Eerder had de oranjevereniging laten weten dat er geen activiteiten zouden zijn. "Maar we hebben ons bedacht", laat Wessel Boer van de oranjevereniging weten. "We hebben een plan bedacht waardoor het gevoel van verbondenheid in ons dorp Hoornaar een heel andere invulling krijgt. Geen verbondenheid in buitenactiviteiten, maar binnen."

Voor de kinderen van nul tot twaalf jaar is er verrassingsrugzak samengesteld waarmee ze zich binnen en misschien een klein beetje in de tuin kostelijk kunnen vermaken. Zo'n rugzak aanvragen kan door een formulier in te vullen op www.oranjeverenigingirene.nl. De vrijwilligers van de vereniging zorgen er dan voor dat de beloofde verrassingsrugzak op 27 april voor 09.00 uur aan de deur hangt.

Voor iedereen vanaf twaalf jaar heeft Oranjevereniging Irene de Thuis Bruis Quiz bedacht. Een quiz die men thuis kan maken, met hulplijnen via familie, buren of vrienden, die men (telefonisch of digitaal) kan benaderen om antwoorden te weten te komen. Er zijn ook prijzen mee te verdienen. De quiz komt op 27 april om 09.00 uur beschikbaar op de website. Vooraf aanmelden is niet nodig.
Mensen zonder internet mogen bellen via 06-82019469 (uiterlijk 25 april). Dan krijgen zij een printje van de quiz de ochtend van Koningsdag in de brievenbus. De bewoners van woonzorgcomplex De Zes Molens krijgen in ieder geval op maandagochtend een stapel papieren versies van de quiz in de bus. Wessel: "Een aantal van de quizvragen gaan over een tijd die velen van ons niet hebben meegemaakt; enkel de 70-plussers onder ons. We adviseren iedereen dan ook alvast wat hulplijnen op leeftijd te activeren. En natuurlijk mogen de ouderen ook zelf meedoen!"