Huurders zijn blij met telefoontje van corporatie

molenlanden • Om huurders een hart onder de riem te steken in deze moeilijke tijden als gevolg van de coronacrisis, bellen de medewerkers van Lek en Waard wonen regelmatig met huurders om te vragen hoe het met hen gaat.

Tijdens die gesprekken vragen zij waar de huurders behoefte aan hebben en hoe Lek en Waard Wonen daar eventueel bij kan helpen. De medewerkers kunnen bijvoorbeeld doorverwijzen naar bepaalde instanties. Ook kunnen zij informatie geven over de regelingen die de overheid heeft ingesteld in verband met de crisis.

De huurders waar zij inmiddels contact met hebben gehad, stellen dit erg op prijs.
Het zal de corporatie niet lukken om alle huurders te bellen maar huurders mogen zelf ook de telefoon pakken voor een praatje of informatie. Het telefoonnummer is: 0184-688181.

Meer informatie over de werkwijze van Lek en Waard Wonen in de Coronacrisis en wat Lek en Waard Wonen voor de huurder kan doen is te vinden op www.lwwonen.info.


Mooie opbrengst Jantje Beton

langerak/nieuwpoort • De opbrengst van de begin maart gehouden collecte voor Jantje Beton heeft dankzij Triade in Langerak/Nieuwpoort 758,51 euro opgebracht. De helft daarvan is voor de jeugdcommissie van Triade. Ook bracht de digicollecte 7 euro op. Ook daar is de helft van voor de jeugdcommissie.


Mourik boekt 11,5 miljoen netto-winst

groot-ammers • Technisch dienstverlener Joh. Mourik & Co Holding heeft haar financiële positie in het boekjaar 2019 flink versterkt. Het netto-omzetresultaat toont met € 8,4 miljoen in de plus een solide beeld ten opzichte van 2018 (€ 7,5 miljoen negatief na eenmalige afboekingen).

De netto-winst bedroeg € 11,5 miljoen tegenover 10,8 miljoen negatief over 2018 (na eenmalige afboekingen). Alle deelnemingen van het familiebedrijf droegen in 2019 positief bij aan het resultaat.
'We zijn zeer tevreden over het resultaat', stelt Kees Jan Mourik, bestuursvoorzitter van Mourik. Mourik heeft ondanks de corona-crisis voldoende opdrachten in de pijplijn. 'We hoeven geen beroep te doen op overheidssteun. We staan er goed voor. Het gaat alleen allemaal wat trager door de sociale distantie. Gelukkig hebben we een cultuur waarin veiligheid voorop staat, dus dat zit goed in het DNA van onze medewerkers.'


Meer WW'ers vanuit de horeca

regio • Het aantal WW-uitkeringen in Groot-Rijnmond, waartoe de Alblasserwaard en de Drechtsteden behoren, nam in maart toe. Vooral uitzendkrachten en horecapersoneel verloren hun baan. Maar ook meer winkelpersoneel en chauffeurs deden een beroep op een WW-uitkering. Eind maart telde Groot-Rijnmond 26.383 WW-uitkeringen. Het WW-percentage (het aantal WW-uitkeringen ten opzichte van de beroepsbevolking), bedroeg in maart 2020 in Drechtsteden, Gorinchem en Rijnmond respectievelijk 3,0%, 3,3% en 5,6%.