Afbeelding
Foto:

Politie trots op naleving van de corona-regels

molenlanden • De politie is blij met de manier waarop inwoners van Molenlanden zich over het algemeen in het afgelopen weekend aan de corona-regels hebben gehouden.

Zaterdag 18 en zondag 19 april heeft de politie op verschillende manieren gesurveilleerd, onder meer met de hulp van het drone-team.

"Het drone-team hebben we ingezet op de voor ons moeilijk bereikbare plaatsen. De drone kan mensen waarschuwen met een speaker", legt de politie uit op Instagram.

"We hielden toezicht bij Kinderdijk, strandjes langs de Lek en de Merwede. Op de strandjes waren genoeg mensen aanwezig, maar iedereen hield zich aan de regels van de noodverordening. Top! We hebben dus niemand hoeven te waarschuwen of te verbaliseren. En daar zijn we enorm blij mee", vervolgt de politie. Het drone-team werd in het afgelopen weekend voor de eerste keer ingezet in het gebied en dat is de politie goed bevallen.


Clubleden organiseren online PolderKwizz

meerkerk • Afgelopen zaterdag hebben wij Ilse de Goeij, Arine Gijsbers-Bovekerk en Patricia Versluis de tweede online PolderKwizz georganiseerd.

"Wij zijn actief bij de Meerkerkse verenigingen de tennis TCM Meerkerk en voetbalvereniging SV Meerkerk", melden de drie vrouwen. "Nu onze clubs heel veel kantine inkomsten mislopen hebben wij het idee opgepakt om een pubquiz te organiseren. Maar dan thuis op de bank."
Deelnemers stellen een team samen, wijzen een teamcaptain aan en verzamelen zich online. "Wij hebben 60 vragen gemaakt (onder andere lokale vragen, algemene kennis, sport, enzovoorts) die via YouTube-livestream gesteld worden. Na afloop sturen wij een tikkie rond waar we om een zelf bepaalde donatie vragen. Hiermee steunen we onze verenigingen."Opgeven om mee te doen, kan via: 06-57426832.
Op zaterdag 25 april vanaf 20.30 uur is de volgende online PolderKwizz.