Pak Het Uit stelt waarderings-pakketten samen; deel opbrengst voor Beatrixziekenhuis

regio/gorinchem • Pak Het Uit wil samen investeren in waarderen in de regio Alblasserwaard / Vijfheerenlanden. Het Beatrixziekenhuis is gekozen als goed doel.

Door de gevolgen van het coronavirus wilt Pak het Uit zich juist nu extra inzetten voor de regio door, samen met haar leveranciers, vier waarderingspakketten aan te bieden. Het doel van deze pakketten is om niet alleen zieke mensen, geïsoleerde mensen of families die direct worden geraakt door het Corona-virus een steuntje in de rug te geven, maar ook het lokale ondernemerschap en medewerkers die ondanks de situatie werk verzetten bij hun werkgever.

Pak Het Uit koppelt altijd leveranciers van streekproducten in de Alblasserwaard / Vijfheerenlanden én een goed doel bij de verkoop van de pakketten. Bij deze waarderingspakketten stelt Pak Het Uit specifiek het Beatrixziekenhuis te Gorinchem centraal als goede doel.

Naast de financiële bijdrage wilt Pak Het Uit bij ieder tiende verkochte pakket een pakket schenken aan de medewerkers van het Beatrixziekenhuis. Meer informatie en de vier waarderingspakketten is te vinden op de website www.pakhetuit.nl. Bestellen kan ook via de website www.allemaallokaalalblasserwaard.nl.


Huurverhoging KleurrijkWonen gelijk aan inflatie

regio • KleurrijkWonen voert een gematigd huurbeleid en past voor de sociale huurwoningen de inflatievolgende huurverhoging van 2,6% toe. Wettelijk is 5,1% toegestaan.

Verder laat KleurrijkWonen de huurprijs aftoppen op de liberalisatiegrens (de sociale huurgrens) van € 737,14. Wanneer de huidige huurprijs al boven deze grens ligt, wordt deze, zoals afgesproken in het Sociaal Huurakkoord, teruggezet tot onder deze grens.

Voor huurders met een laag inkomen die wonen in een sociale huurwoning met een hoge huurprijs, is er de mogelijkheid van huurbevriezing (geen huurverhoging dus). Huurbevriezing kan aangevraagd worden door huurders van een sociale huurwoning of woonwagen die al minimaal 6 maanden een relatief hoge huur betalen ten opzichte van het inkomen. Als de huurder aan de voorwaarden voldoet, verhogen wij de huur per 1 juli 2020 niet. De huur wordt dan voor 1 jaar 'bevroren'.

KleurrijkWonen heeft de huurders die mogelijk in aanmerking komen voor huurbevriezing hierover begin maart geïnformeerd. Deze huurders kunnen tot 1 juli 2020 een verzoek tot huurbevriezing aanvragen.

Sociaal Huurakkoord
Met het bovenstaande geeft KleurrijkWonen invulling aan het Sociaal huurakkoord dat Aedes en de Woonbond hebben afgesproken. KleurrijkWonen doet dit omdat zij het belangrijk vindt dat de woonlast past bij het inkomen van de huurder. Het Sociaal Huurakkoord zorgt ervoor dat de huurprijs gemiddeld met maximaal het inflatiepercentage wordt aangepast. KleurrijkWonen verhuurt woningen in Molenlanden en de gemeente Vijfheerenlanden.