• Mooie vogels in de bomen langs de Sloblaan.
• Mooie vogels in de bomen langs de Sloblaan.

Alsnog waardering voor De Sloblaan

meerkerk • Onlangs ontving buurtvereniging De Sloblaan van gemeente Vijfheerenlanden ruim 225 euro aan subsidie.

Een verlate prijs, die vooral beschouwd wordt als een waardering voor de duurzame inzet tijdens de laatste feestweek in Meerkerk.

Net buiten de prijzen

Want begin september 2019 viel de straatverlichting van de Sloblaan in Meerkerk buiten de prijzen.

De traditionele versiering met veel hout en licht scoorde bij de deskundige jury veel hoger.

Teleurstelling

Dit leidde tot teleurstelling bij de duurzame Sloblaners, die onder het mom van 'De Sloblaan is groen' hun straat op eigen en moderne wijze hadden versierd.

Met duurzaam hout, verf en een energie neutrale verlichting was de Sloblaan meer dan uniek. Waarmee een traditie van maatschappelijk verantwoord feesten door de buurtvereniging in ere werd gehouden. In 2009 sprongen de bewoners in de bres voor het vele en hardrijdende doorgaande verkeer in hun woonomgeving.

Mini-watertorens

Vijf jaar later verrezen er prachtige mini-watertorens langs de weg. En plaatste de buurtvereniging een Oasen-watertappunt, dat nu vaak wordt gebruikt door fietsers en wandelaars. Afgelopen jaar hingen er mooie vogels en prachtige groene vogelkooitjes onder de bomen. In de avonduren verlicht met zelf opgewekte stroom.

Dit was een prijs waard, vond gemeente Vijfheerenlanden, die de duurzame feestverlichting wel op de juiste waarde wist te beoordelen.