SteDoCo haalt Yannick Cortie op bij IJsselmeervogels

hoornaar • Yannick Cortie speelt volgend seizoen bij derdedivisionist SteDoCo. De 26-jarige verdediger komt over van tweededivisionist IJsselmeervogels, waar hij geen contractverlenging kreeg. Cortie speelt sinds 2017 aan de rode zijde van De Westmaat. Een groot deel van deze periode stond in het teken van het herstel van een zware knieblessure. Eerder kwam hij uit voor RKSV Pancratius, FC Utrecht, Helmond Sport en het Duitse SC Teutonia.


Quincy Bartens kiest voor LRC Leerdam

leerdam • Quincy Bartens is eruit; de 23-jarige aanvaller uit Gorinchem verruilt Sliedrecht volgend seizoen voor LRC Leerdam. Bartens, wiens verblijf op De Lockhorst dus tot één seizoen beperkt blijft en die eerder speelde voor GJS, is door de zaterdageersteklasser aangetrokken als vervanger van de naar IJsselmeervogels vertrekken Arwin van Soest.


Royston Drenthe blijft in Werkendam

werkendam • Royston Drenthe speelt ook volgend seizoen bij Kozakken Boys. De 32-jarige linkspoot verlengde deze week zijn contract met de Werkendamse club tot de zomer van 2021. Drenthe is bezig aan zijn eerste seizoen op De Zwaaier, nadat hij in 2018 overkwam van Sparta Rotterdam. 'Ik zit lekker in m'n vel bij Kozakken Boys. Het is een fijne omgeving met leuke mensen en een goede spelersgroep', aldus Drenthe, die voornamelijk pas na de winterstop in actie kwam. 'In het bekerduel met GVVV raakte ik geblesseerd en ik begon pas in januari weer lekker te spelen. Dan is het extra jammer dat het seizoen nu zo plotseling ten einde is gekomen, want ik denk dat we nog potten hadden kunnen breken. Mijn fysieke gesteldheid is nu helemaal on point, ook al word ik weer een dagje ouder he, haha'. Drenthe wordt woensdag 33 jaar.


Bouchlal tot zomer 2023 trainer van Kerkwijk

kerkwijk • Zaterdagvierdeklasser Kerkwijk heeft het contract met hoofdtrainer Nabil Bouchlal opengebroken en verlengd tot en met het seizoen 2022-2023. Club en trainer spreken hiermee wederzijds vertrouwen naar elkaar uit. "De samenwerking tussen de spelers en de trainer is bijzonder goed. De spelersgroep is jong en heeft potentie", stelt voorzitter Johan Oomen vast. Nabil Bouchlal: "Ik ga met volle overtuiging de uitdaging aan om Kerkwijk in de komende drie seizoenen naar de top van de 4e klasse te loodsen met als doel het behalen van de top 5 en de nacompetitie". Dat sluit aan bij de huidige ambities die de Bommelerwaardse club heeft.


Webserie over De Zwerver

kinderdijk • Van de film 'De Zwerver - een dijk van een vereniging' wordt een webserie gemaakt. Vanaf donderdag 9 april zal, zeven weken lang, op de socialmediakanalen van de Kinderdijkse club elke week een aflevering worden geplaatst. De webserie zal ook te volgen zijn op Regio-Voetbal en Klaroen.nl. In de film staan clubliefde, vrijwilligers en de unieke ligging van sportpark 'De Schans' centraal. Interviews geven een uniek inkijkje in de amateurvoetbalclub uit Kinderdijk.