Boek over de Lekcrossers

groot-ammers • Door een speciale werkgroep van de Historische Kring Nieuwpoort is een boek samengesteld over de zogenaamde pilotenlijn, getiteld 'De Lek Crossers'. Het boek verhaalt over de manier waarop Engelse piloten, maar ook andere geallieerden en geheime agenten vanaf de Veluwe via een speciale route naar bevrijd gebied werden gebracht. Vanaf Willige-Langerak werden ze overgezet naar de Alblasserwaard en door de verzetsgroep Groot-Ammers verder begeleid. Dit was de laatste schakel tot aan de Biesbosch. In totaal ging het om 46 personen. Van een groot deel staan foto's en beschrijvingen afgedrukt.

Het boek is verkrijgbaar bij: At Stravers, Voorstraat 29 te Groot-Ammers, 0184-662014; Hans Keukelaar, Driesprong te Nieuwpoort, 0184-601514 of 06-230355651; Marjan van Drenth, Graafland 83 te Groot-Ammers, 06-12051036. Bij de genoemde adressen gepast betalen in een open envelop, in verband met de coronamaatregelen. Het boek is ook verkrijgbaar in de winkel Dit en Dat in Groot-Ammers. Het boek kost 15 euro.


Vragen over overlast motorrijders

molenlanden • De fractie van Progressief Molenlanden heeft vragen gesteld aan het gemeentebestuur over de overlast die motorrijders veroorzaakt hebben in het afgelopen weekend. De partij wil weten of tijdelijke verboden ingesteld kunnen worden. Ook vraagt Progressief Molenlanden zich af of de politie boetes kan uitdelen.
"In het afgelopen weekeind is de gemeente Molenlanden bezocht door een groot aantal motorrijders", stelt Paul Verschoor namens Progressief Molenlanden. "Ook zijn er samenscholingen geweest van motorrijders onder andere bij het Hoofd in Nieuwpoort. De verwachting is dat met de komende paasdagen voor de deur de overlast nog groter zal zijn."
Progressief Molenlanden wil weten of het gemeentebestuur mogelijkheden ziet om mottorijders te waarschuwen voor de overlast die zij veroorzaken. Ook wil Progressief Molenlanden weten of tijdelijke verboden ingesteld kunnen worden en of de politie boetes kan uitdelen aan mensen die de corona-maatregelen overtreden.

De Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid heeft een verbod voor motorrijders op de rivierdijken in beraad, maar had voor het sluiten van deze krant nog geen beslissing genomen hierover.